Ruggigt fin övernattningstur med turkamrat Nilsson blev det också då vi drog ut i välkända marker. I trakterna vi rörde oss brukar vi ofta hålla till under vintern och kanske inte så ofta sommartid men det håller hög klass även den här årstiden. Bävern har här en riktig fristad och det ligger många bäverhyddor och dammar i nära anslutning till varandra. Ett riktigt bäverland är det och det är också vad jag brukar kalla det. Inte lika ofta jag och Nilsson är ute på tur under sommarn, utan vi brukar mest vara ute på den mörkare och kallare årstiden. Det lustiga var att jag vaknade mitt i natten och frös vilket inte ens brukar hända när det är -25. På morgonen kom jag in i ett lugn som åtminstone jag själv enbart hittar efter någon natt i skogen. Den känslan är oslagbar och en anledning till att man borde vara ute ännu mer än man är. Turkamrat Nilsson (bilden) är bra sparring, starkare grabb med ryggsäcken på är svårt att hitta i detta land. Folk frågar ibland hur vi tränar? Framförallt de som krånglar till allt som har med träning att göra vill gärna ha nått avancerat utlägg. Svaret är rätt enkelt – vi tränar inte, vi är mer ”ute på tur”! Rätt ofta dock!

Betyder mycket att jag och Nilsson kör en del tillsammans, vi har båda varit med ett tag nu och tänker ganska lika kring träningen. Så man kan säga att halva Team FORIMP/SET SAIL tränar tillsammans regelbundet numera vilket är bra. Vi ger varandra också olika vinklar att se på saker så vi kompletterar varandra bra vilket kan bli en styrka när vi framöver skall köra lagtävlingar. Det är också just nu kanske bara honom som det fungerar att köra ”vanliga” pass med här omkring Arvika då andra hårdingar som M Larsson slutat och Holmstrand mfl flyttat. Det vi gör är gammalt och beprövat i skidåkarkretsar i många år och det tror vi på.

Avslutar med några underbara orienteringscitat: ”När Sveriges kanske främste herrorienterare genom tiderna, Jörgen Mårtensson, var snabbaste svensk på Stockholm Marathon 1993 summerade han kraftansträngningen som en ”halvjobbig orienteringstävling”…

”Långa natten är som att springa ett Lidingölopp i vinnartempo och lösa sudoku samtidigt. Och allt i becksvart mörker frampå småtimmarna”