Borejoggen i Torsby är en tradition på midsommarafton. Har varit där många ggr. Blivit en del pallplaceringar där genom åren så självklart har man förhoppningar om dessa när man startar. Svårt att anpassa hjärnan efter träningsmängden. Tyvärr så kände jag efter halva loppet att benen blev väldigt stela och då blir det svårt att få ut steget. Det funkar inte riktigt. Kan bli så när man numera är både äldre och sämre tränad att man blir stel under loppet då man tävlat helgen innan och inte riktigt hämtat sig mm. Andning och kroppen i övrigt kändes ganska bra men fick finna mig i att benen inte kunde gå nog fort och steget var alltför kort. Det räckte till en 9:e plats i ett mycket kvalificerat startfält. Tror det inte var många av de 20 första i herrklassen som tränar under 650 h per år.

Men som teamledare och motionerande gubbe är det väl inte helt dåligt ändå. Och de som sett mig tränat på slutet har ju funderat på hur den ”där gubben” kan springa överhuvudtaget då hälsenan som jag haft problem med i 3 år är stel så man haltar fram första tio minuterna på ett pass, sen går det lite bättre när man är varm men det har gjort så att man inte belastar med högerbenet på samma sätt. Detta kan även ses på vadmuskeln som är klart mindre än på vänster ben. Vi får se om jag gör något åt saken i höst (läs operation).

Från Team FORIMP hade vi både Frida Michold och Mona Hallberg med och de kom till start med lite speciella förutsättningar. Frida som slitit med överbelastning startade väldigt lugnt men när hon drog på sista biten så tog hon in mkt tid på täten. Bådar gott inför senare delen av säsongen då hon förhoppningsvis är tillbaka till 100 %. Mona hade senaste veckan tävlat både i triathlon-SM och tempo-SM på cykel där hon mött ngr av världens bästa cyklister och var inte långt efter med fina placeringar i sina första SM i dessa sporter. Hon har heller inte kört en enda löptävling så att hon kunde knipa spurtpriset efter 5 km var mycket starkt. Hon tappade sen på sista delen av banan men kunde springa i mål som 3:a. Frida blev 6:a 20 sekunder efter.