Bra sammanfattat i AN-sportens artikel

Blev till slut ett SM-silver i stafetten. Gick ut som 5: a eller 6: a på min andrasträcka en bit efter täten och satsade ganska vilt för att komma i kapp lagen framför. Första skyttet gick inget vidare och fick en straffrunda. Efter andra skyttet hade jag (utan att jag först förstod det själv) tagit täten och kunde växla ut vår tredjeman Lars i en klar ledning. Det kändes stabilt och med ett rejält försprång var jag säker på att han skulle fixa det. Lars är oftast säkerheten själv på stafetter.  

Fick då plötsligt reda på av en kontrollant att jag hade klivit 5 cm utanför rutan man står i där man hanterar vapnet – när jag hade hölstrat pistolen – vilket gav ett tidstillägg på 1 minut. Det var ett riktigt jobbigt besked att få i det läget. Hoppades att Lars skulle lyckas ha en minuts marginal i mål till nästa lag men när Lars hade någon mer bom än han brukar ha så fick vi nöja oss med silverplats. Ca 15 sekunder fattades det för oss. Kändes märkligt då vi passerade mållinjen först med ca 45 sekunders marginal till nästa lag.

Detta innebar att vår svit på över 10 SM-guld i rad i stafetten för I2 SKF bröts – och de ”eviga tvåorna” Stockholmspolisens SKF lag 1 vann det prestigefyllda SM-guldet. Stockholmspolisen SKF har verkligen förtjänat guldet och varit så nära många ggr då vi haft marginalerna med oss så det är bara att gratulera!

Tråkigt dock att klanta till det som jag gjorde helt i onödan och skapa ett tidstillägg för laget som gjorde att vi missade guldet. Hade jag stått kvar en tiondels sekund längre i rutan hade det inte blivit något tidstillägg och vi hade tagit SM-guldet.

En hård lärdom rikare. Det är bara att komma igen och försöka att ta revansch på sig själv nästa år….