Blog ImageMan har prövat på det mesta i friluftsväg men nu är det dags att ta ett steg till med lite klättring. Konstigt nog så har man inte testat det så värst många gånger.. Jonne som har klättrat rätt så seriöst några år agerade instruktör för mig och Maria igår. Han imponerade med starka händer. Vi började utomhus på Falleberget och fortsatte inne för att lära oss lite teknik.

Själv kan jag i alla fall knyta in mig ordentligt nu 😉

Har införskaffat utrustning för glaciärvandring men det är bra om man kan använda den också. Klättrade senast igår rätt uppför en tall med de nya stegjärnen. Bara att slå in dem och gå. Lite stolligt kanske?! Utan säkerhetslina, var många hackspettshål högt uppe i tallen.

Ska man bli bättre på klippklättring så är det helt klart att man måste bli starkare i fingrar och underarmarna. Sen måste man lära sig att använda benen mera och trycka ifrån.

Tack för bra instruktioner!