Idag blev det en löptur här i Stockholm, på Hälsans stig runt Brunnsviken. Kände mig som hälsan själv när jag tillryggalade de 12 kilometerna utan nämnvärd ansträngning. I Arvika diskuteras det just nu för fullt om skol-KM´s vara eller icke vara. Vissa politiker och tjänstemän vill tydligen ta bort tävlingsmomentet för skoleleverna. Jag måste personligen säga att detta var det dummaste jag har hört och tycker att skol-KM är viktigare nu än det någonsin tidigare har varit tidigare i takt med att spontanidrotten bland unga har försvunnit helt. Kan vi lära ut att tävlingsmoment inte är farligt och att alla får vara med har man kommit långt på vägen mot bättre hälsa. För vissa kanske KM också är enda chansen att pröva på idrotter som denne inte annars hade fått chansen att prova på. Dessutom träffar man och lär känna kamrater från andra skolor.

Tävling är utvecklande och det skall inte kännas konstigt eller främmande att tävla och alla ska få göra det på sin nivå. Alla som ställer upp i tävlingar är för mig vinnare. Så länge man gör sitt bästa så tycker jag den som kommer etta eller kommer i mål sist av alla är precis lika duktig och är en vinnare!! Dessutom vinner man det bästa priset av allt, en bättre hälsa genom att ställa upp på skol-KM eller i vilken annan idrottstävling som helst. Återkommer troligtvis med mer inlägg i denna debatt längre fram då jag tycker det strider mot mina egna åsikter när det gäller friskvård etc..

Träningsdagbok veckan som gick
l
Mån VVOK träning 8 km löp, cirkelstyrka och fotboll. Svidande förlust på fotbollen.

Tis. fm. Jogg 7 km kv. Våxnäshallen med IF Göta, körde med Henrik Ö. 400 meter x 20 med 30 sekunders ståvila mellan samtliga intervaller. Samtliga i fart 1-10-1.12. Fick vika ner mig på 17:onde intervallen och stå över en, annars kändes det helt ok. Känns som det år åt rätt håll. Henrik stark som vanligt. Vilan är grymt kort och pulsen hinner inte gå ner nämnvärt mellan dragen. Blir över 7 kilometer med 3.00 fart, grymt bra pass.

Ons fm A1 11km em. A3 intervaller, 10 med 2,5 min med VVOK, totalt 14,5 km. Lite sega ben sen dagen innan.

Tor fm. A1 11km em. Orientering med mig själv, ca 8 km A1. Höll i fokus hela passet. Bra.

Fre
Långt myspass i skogen, 23 km A1

Lör Vila

Sön fm. A1 ca 10 km Em. orientering med Maria i 45 minuter. Missade lite väl lätta kontroller, dåligt fokus.

Kommentarer: Lagom hård vecka, bästa passet i Våxnäshallen på tisdag. Kul långpass, fin natur gör mkt när man är ute och springer.

Ikväll ska jag och Maria på idrottsgalan i Globen. Hoppas det blir kul.