<!–
WriteFlash('’);
//–>
Världsrekordet på 800 meter har stått sig sedan 1997 satt av grymme Wilson Kipketer, återstår att se om det håller över Stjärnspelen i Arvika…

Blir en Arvikaduell på Stjärnspelen nästa söndag. Sören Persson som förbereder sig som bäst till veteran-VM i friidrott kommer och ska springa 800 meter och jag har lovat att ställa upp och försöka matcha honom. Det kommer att bli mkt tufft då jag inte har kört någon sådan träning som gör att man blir bättre på just 800 men ska göra ett försök iaf. En öppning på 59,5´ sedan får det gå som det går är målet. Axel Danielsson ville också försöka komma ner runt 2.00 så jag hoppas han blir med, såg han dock var anmäld på 1500. Vore kul att slakta mitt rekord på 2.06 då man var fotbollsspelare och 19 år iaf. Dags nu. Blir typ mitt fjärde 800 meterslopp detta. Det första var klart snabbast.

Sörens resultat från igår på Valbo games i Gävle

Final 18/7 1 Sören Persson 65 IF Göta 1:59.39 2 Tomas Hultgren 91 Ludvika FFI 1:59.97 3 Erik Inge 92 Råby-Rekarne FIF 2:00.67

Sören visar fin form inför VM så jag måste allt träna upp speeden ordentligt denna veckan då det inte blir någon Norgefjälltur pga allt regnande. Blir inte så kul på glaciären då.

Grundträningsplanen inför blir nog 300 meters intervaller på tisdag och 200 meters på torsdag med ganska lång vila och hög fart. Därimellan lite annan träning för att få upp steg och snabbhet. Spänstpass imorgon.

Träningsskissen ser ut som följer:

Måndag fm. – lätt distans 4 km + spänst/löpskolning + 3 km lättare löpning / em – jogg 8-10 km

Tisdag fm – jogg 6 km / kv – 300 meters x 10 på 43-44´ 2 min vila?

Onsdag fm – lätt jogg 8 km + styrka vader / kv – gympass

Torsdag em- 200 meter x 10 på 27´ 3 min vila

Fredag lätt jogg + stegringslopp

Lördag vila

Söndag – tävling 800 meter – 1.59

Återstår att se hur det går med målsättningen men jag satsar på detta så får vi se. Ska bli kul att se hur kroppen svarar på de kortare banintervallerna under veckan. Har ni synpunkter på träningsveckan så hör av er hur jag ska bli snabbare fort…