Valet

Arvikapartiet fick glädjande nog plats i kommunfullmäktige. Innan valet hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Även om många kontaktade oss och sa att vi gjorde något bra så vet man aldrig hur det slutar innan det är klart. Tror kommuninvånarna i Arvika har uppmärksammat vad vi hittills har åstadkommit och tyckt att det varit något bra. Arvikapartiet var strax över ett år gammalt vid valet 2022 – nu efter valet är vi kommunens fjärde största parti.

Jag fick också senare höra att jag fått många personkryss – hela 434 kryss (36,7 procent av partiets röster). Tydligen var jag den kandidat i de värmländska kommunvalen som har fått allra högst andel av sitt partis röster. Det känns minst sagt hedersamt och jag ska göra allt jag kan för att väljarna ska få utdelning för sina röster. Samtidigt är det väl kanske inte helt bra att en enda kandidat tar så stor del av partiets röster – men har en viss förståelse då jag kämpat hårt mot diverse motstånd under en lång tid för att nå dit vi är nu.

De flesta kanske tänker Arvikapartiet som ett lokalparti som alla andra. Men bakgrunden till partiet är något annat. Läs mer om i den här artikeln i Arvika Nyheter:  https://www.arvikapartiet.se/wp-content/uploads/2022/09/Sa-foddes-det-forsta-lokala-partiet-i-Arvika-2.pdf

För mig är Arvikapartiet en förlängning på den kamp där jag stod upp – hela vägen – för den gode Lasse med Downs syndrom, som rycktes ifrån oss alldeles för tidigt och berövades en stor del av sina pengar med godkännande av Arvika kommun. Jag har därför också tagit angrepp som varit på Arvikapartiet som ett angrepp mot Lasse och hans minne. Får börja tänka om för det där förstår inte andra som inte varit med i alla fall. De ser nog Arvikapartiet som vilket parti som helst. En klar målsättning från när vi startade ett nytt parti var att vi inte skulle bli som alla andra i Arvika och det ska vi hålla så länge jag har något att säga till om i alla fall. Vi ska endast vara för folket – och vara en del av folket. Nu satsar vi på ett välbehövligt maktskifte i Arvika. Hur det bäst sker återstår att se men det finns klara möjligheter utifrån valresultatet.          

Sista fotbollsmatchen för säsongen

https://www.laget.se/MangskogSKFotboll/News/7089280/Vinst-borta-mot-Klassbol

Vi gjorde en mycket bra avslutning på säsongen 2022. Seger med 6 – 1. Större delen av matchen spelade vi riktigt bra fotboll. Lagets veteranspelare – ”den gamle” på mittfältet hade bra drag i benen den här matchen och kunde vinna bollar på ett sätt som påminde om gamla tider som låg typ 2 decennier bakåt i tiden. En motståndare sa lite uppgivet under matchen när vi lyckades med riktigt fint kortpassningsspel med ett tillslag; ”är det Brasilien vi möter eller?”. Kul kommentar som jag inte har hört tidigare men minns vilken sekvens han menade och där stämde passningsspelet perfekt. Min tanke var att avsluta mitt seriespel med denna match men nu lutar det åt att jag är med och tränar nästa säsong också, men kanske inte är med varje match man är hel och kan spela som man gjort de senaste tre åren.    

Rysslands gasledningar i Östersjön

Gällande Nord Stream 1 och 2; risken med gasledningar så nära svenskt land var – och är – att Ryssland kan ta incidenter mot ledningarna som orsak för att själva ingripa för att skydda ”sina anläggningar”. Detta påpekade jag innan bygget av Nord Stream 1 drog i gång och framför allt gjordes det också i media av flera gamla försvarsintresserade som hade varit med under det första ”Kalla kriget”. Det var säkerhetspolitiskt riskabelt att ha ryska intressen så nära Sveriges gränser och spänningarna i Östersjön skulle riskera att öka. Redan den politiska processen innan gasledningarna kunde börja byggas kantades av märkligheter, bland annat mutanklagelser och mutåtal. Strax efter att den tyske förbundskanslern Gerhard Schröder förlorade valet hösten 2005, blev han ordförande för Nord Stream (!!?) ­– med en årslön på närmare tre miljoner kronor. Han hade precis innan forcerat fram en statlig lånegaranti till den ryska gasledningen. Även svenska politiker var helt naiva, Region Gotland var inblandat i bygget av Nord Stream 1. ”Vi landade i att det här var bra, att det var en ren hamnfråga, säger socialdemokraten Tommy Gardell.” Mellan år 2010 och 2012 användes Slite hamn på östra Gotland till att skeppa ut rör under bygget av Nord Stream 1. De gotländska politikerna hade med en stor majoritet sagt ja till hamnuthyrningen (!?).

Sprängningarna pekar mot Ryssland eller ”samarbetspartners”.

Två av sprängningarna skedde i svensk ekonomisk zon på mellan 70 och 80 meters djup. Vad jag förstått är ledningarna totalförstörda. Tittar man på kapacitet, intresse, och dessutom lägger till tidigare dokumenterade operativa mönster så pekar det mesta mot kopplingar till ryska intressen. Genom att stänga energitillförseln till Europa kan man skapa splittring, eller/och att använda ”sabotaget” i syfte att kunna flytta fram egna militära positioner. Samtidigt skickar man från Ryssland ut massor med signaler/desinformation om att någon annan ligger bakom – USA, Ukraina osv.

SÄPO övertog vår svenska del av utredningen eftersom det kan röra sig om ett allvarligt brott som åtminstone delvis kan vara riktat mot svenska intressen. False Flag/Black Ops? Samtidigt har ett antal drönare observerats utanför norsk kust, i närheten av de norska gas- och oljefälten. Knappast någon tillfällighet. Kalla kriget (del 2) har varit här länge – men nu verkar det hetta till på flera håll i vårt närområde och det känns allt annat än bra. Försvarsmakten stödjer just nu Kustbevakningen med arbetet vid gasutsläppen från Nordstreams rör i svensk ekonomisk zon.