Betyg 9 av 10

100% ekologisk bomull med ETA-proof flourkarbonfri impregnering! Oöverträffad komfort och naturlig känsla gör Enride till en absolut favorit. Och det är en favorit du kan trivas med året runt. Jackan är inte vattentät, men den håller dig torr i några timmars lättare regn. I blåsigt väder släpper Etaproof-materialet ut vattenånga i en omfattning som inte matchas av något existerande laminat. Den rena designen och den mjuka bomullskänslan gör att denna jacka bara lär vara inomhus när du själv är det. Specialskärning gör att jackan följer kroppens rörelser perfekt, utan att lämna ryggen bar när du lyfter armarna. Huvan ger ett mycket bra synfält i sidled och smarta snörjusteringar gör att huvan även fungerar som mössa. För bättre vattenskydd saknar jackan sömmar på axlarna. Hela jackan kan kan vikas in i fickan och bäras som midjeväska. Enride mottog OUTDOOR INDUSTRY AWARD 2006, en utmärkelse som uppmärksammar exceptionellt god design inom friluftsbranschen. Jackan är i 100% bomull.

Detaljer: – Två ventilationsfickor med nättyg.
– Dragskojustering i nederkant.
– Kompass och visselpipa.

Material: Etaproof 205 g/m² i 100% ekologisk bomull.

Vikt: 560 g i Medium Herr.

Jag tycker denna jacka är toppen, speciellt vintertid då man rör på sig mkt. Otrolig skillnad i andningsförmåga än ex. ett gore-tex ställ. Vad gäller sommarbruk så får vi se när sommaren nalkas. Klättermusen borde dock ha tänkt på att det skulle finnas ett skydd över blixtlåset fram så man kan stänga jackan även om blixtlåset går i sönder under en tur. Spännen för att dra ihop armarna borde också finnas då detta kan behövas vid blåsigt och kallt väder. I övrigt en toppenjacka alla kategorier och blev snabbt en klar favorit.