Blog ImageFredag
Fm. A1 Orientering. Provspringningen av söndagens långdistans med Maria och Elin. Total tid 1.00h

Em. Uppv. 15 min, 3 stegringslopp. Sedan intervall, 15 x Backe (lätt lutning) nedjogg tillbaka ca 2.20 min. Körde alla på 1.06 eller snabbare. Snabbaste på 59 sek på 11:e intervallen. Vilket var en del sekunder snabbare än för ca 3 veckor sedan. Tror jag hade 1.05 som snabbast då. Skulle försöka bräcka tiden på sista men mitt i backen i mjölksyrahelvetet knappt vid medvetande sprang jag våldsamt ihop med en stor svart hund som kom farandes i full fart mot mig.

Hunden fick mitt knä rätt i skallen och flög i diket. Var tvungen att avbryta intervallen annars hade det kanske blivit rekord, hade fått upp farten bra på sista draget och det brukar vara lättare att pressa ur allt på sista. Ägaren till hunden kom och bad om ursäkt för att han inte hade haft hunden under uppsikt. Hunden som innan var lite kaxig verkade nu ganska spak där han låg i dikeskanten, kan inte ha varit roligt att få en L-O rätt i skallen.

Lördag
Lördagen har ägnats helt åt återhämtningsaktiviteter såsom kontrollutsättning inför dagens orienteringstävling. Kontrollinplockning efter tävlingen och på kvällen blev det en fintur på cykel med Maria. Dessutom var jag och Maria prisutdelare på tävlingen. En del tävlande fick tom ut sina pris på kvällen med personlig cykelleverans för att dom hade bråttom ut på rullskidpass efter sin tävling. Märks att vintern närmar sig…