Blog ImageIgår kväll blev det troligtvis rekord i missar på Nattcupen. Tyckte kontrollerna verkade enkla men gjorde grymt stora missar på 3:an, 6:an, 9:an och 10:an + en del småmissar. Då går det inget vidare att orientera snabbt. Blev säkert 20 minuter efter Jörgen Ekman som fick vinna efter 5:e platsen senaste cupdeltävlingen. Hade sällskap med Jörgen ut mot 3:an men sprang ifrån honom på väg dit, det va ju dumt gjort! Sedan satsade jag allt för att komma ikapp och det gick ju inget vidare som sagt. Blev 13 poäng iaf och spänningen ökar. Detta innebär att ”nybörjarlöparen” och den stora ”turgubben” Christian Nilsson nu leder cupen efter 2 deltävlingar och 2 andraplatser. Nybörjare och nybörjare, man ska iof komma ihåg att Chrille sprang förstasträckan på tiomila redan 1995. Men lite flyt har han allt haft.

Christian står på 34 poäng, jag har 33 poäng. Varje poäng är värt tio sekunder i finalen och de 3 bästa tävlingarna räknas. Ser fram emot nattsprinten i Styckåsskogen den 22/10. Sprint är väl det enda som jag behärskar någotsånär i orienteringsteknik mot löpförmågan. Blir säkert lite speciellt på natten men det ska i alla fall gå undan har jag bestämt.

Uppdatering: Sträcktider bana A här xxx. Bomtid 21.21 på mig. Sträckseger med 41 resp 46 sek mellan två kontroller. Alltid något. Christian sprang utan kompass i mörkret. Kanske är det som gäller ;-). Imponerande, trodde faktiskt han skulle komma tillbaka efter ett par dagar!

Uppdatering 2: Jag och Maria joggade banan idag (fre 3/10). Kollade upp olika vägval mm och vi hade ca 58 min. Alltså över 10 minuter snabbare än när jag körde i tävlingsfart, rätt intressant. Det var lite kul att se hur det såg ut i skogen på dagen.