<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#8’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#8Nattcupen hade den här gången tagit sig till Styckåsskogen i Arvika. Där det bjöds på banor av sprintkaraktär. Några kluriga problemlösningar blev utmaningen. Totalt 21 kontroller som skulle plockas i skogen på den 3,930 km långa banan. Såg ganska lätt ut på kartan men farten ”dödar”, blev några onödiga krokar på ett flertal ställen som ni kan se om ni förstorar upp kartbilderna ovan. (klicka på rutan till vänster) Där har ni GPS-tracken från kvällens bravader.

På långa banan var det kartbyte en gång. Förstaslingan var lite småknixig innan jag kom in i orienteringen. Var först till 1:a kontrollen men sen missade jag lite på andra kontrollen så gamle världsmästaren Sigurd Daehlie ledde där tävlingen. Han är ruskigt grym i orienteringen, sen måste jag säga att han springer inte sakta heller utan det driver på rätt ordentligt. Kopplade dock ett grepp om tävlingen vid 8: onde kontrollen som jag sedan inte släppte riktigt även om den ”gamle” var nära direkt man gjorde en liten krok el likn.

Trodde också Chrille och Martin Fogelberg låg före mig ett tag eftersom jag mötte dem på väg från min förstaslinga. Dock var den de sprang först troligtvis lite kortare.. När jag hade tagit de 14 kontrollerna innan kartbytet så var jag ganska på gång orienteringsmässigt. Gjorde dock några ytterligare ”dumma” vägval som missade tid. Ex sprang jag hela 4,9 km, då banan var 3930 meter. Det är kanske 500 meter för långt om man gör ett riktigt bra lopp. GPS´n avslöjar en kan man lugnt säga. Dock fanns farten i benen till att hålla undan för de jagande vargarna så det blev en andra 20 poängare i årets nattcup. Gamle Norske championen 2:a, Christian Nilsson imponerade med en 3:e plats inte alls långt efter. Grymt! Maria vann dambanan (samma som öppna banan= gubbbanan) och var en bit före både sin syster Elin och min farsa Roffen som stämplade fel. Så i det prestigemötet gick alltså Maria vinnande ur.

Fakta träningspasset

Maxpuls: 176 (95%)Medelpuls: 162 (88%), Stigning +266,0 / -277,2, Medeltempo på min löpväg 4:51 per km, Snabbaste tempo: 3.02 per/km

Sträcktider klicka här xxx