<!–
WriteFlash('’);
//–>

Ovan, ett videoklipp som visar ungefär vad man ser under en Nattorientering.

Banorna var tuffa och terrängen var stundtals stenbunden och på ett ställe var det ett livsfarligt stup som jag och Björn var på väg halvägs nedför när vi upptäckte att vi var tvungen att vända för att överhuvudtaget överleva. Det tog massor av tid att ta sig från kontroll 1 till 2 pga detta. Norske fd. världsmästaren tog där ett bra mkt smartare vägval, dock missade han själva kontrollpunkten så fältet var ändå samlat vid 2:an.

I gafflingarna hade jag och Norsken samma gafflingsalternativ. Han drog för det mesta och jag låg avvaktande bakom. Vrickade till foten så jag kunde inte springa ut ordentligt i den svåra terrängen.

På slutet blev det nya kontroller på en ny karta. En 1:2000 dels karta. Detta innebär konkret att man ska ställa om sig från att 1 cm på kartan är 100 meter i verkligheten till att 1 cm på kartan är 20 meter i verkligheten. Gjorde en hel del tabbar där och ramlade några gånger. En kontroll satt i stort sett inne i en jordkällare eller om det var en bunker. När slingorna var färdiga fick jag se mig slagen av Sigurd som givetvis inte gjorde några misstag. Imponerande orienteringsteknik. Känns lite surt att bli slagen av en gammal man men faktum är att han även springer ifrån alla utom 2 personer i Arvika kommun på längre sträckor än 800 meter så det går inte sakta heller.

Här under har ni kartorna med GPS-Rutt i bra upplösning

Klicka här