Blog ImageIgår blev det en runda på Stockholms gator. Det vimlade av folk både högt och lågt, som vanligt. Lite skillnad mot Arvika kan man lugnt säga. Hittade 3 julklappar. Har några kvar men det ska nog hinnas med. Blev också julmarknad i gamla stan och det blev till och med ett besök i Storkyrkan i gamla stan. Måste ju hålla liv i traditionerna även om jag inte anser mig vara särskilt kyrklig. Det var Birger Jarl som lät (om ni har sett Arnfilmerna så har ni kanske hört talas om honom) uppföra den ursprungliga kyrkobyggnaden i slutet på 1200-talet. En jättefin kyrka må jag säga, i alla fall på insidan. I kyrkan finns bland annat den kända skulpturen st Göran och draken. En mäktig staty, ni ser den på bilden ovan. Sankt Göran och draken är ett berömt motiv, där Sankt Göran enligt legenden räddade en prinsessa, från en hotfull drake. Denna legend är ganska välkänd, och flera kyrkor har detta motiv på väggarna. Skulpturen skänktes till kyrkan av Sten Sture den äldre.


Träning kommer som sagt långt ner på listan denna vecka men jag och Maria sprang ett lätt pass på fina elljusbanor i Liljanskogen igår kväll. Blir väl ett liknande pass även ikväll…