Blog ImageEftersom jag missade skinkan tidigare idag blev jag sugen på att göra årets turskiddebut på eftermiddagen. Kanske fanns det något vildsvin att jaga däruppe ;-), för att få lite skinka ändå men egentligen hoppades jag på att se vargspår. Ifjol var det flera ggr spåravtryck och även ett älgkadaver efter vargarna. Enda spåren jag såg idag var dock efter räv och rådjur. Jag körde upp med bilen i Byn, Gunnarskog och tog där den nybrutna vägen nästan ända upp på mossarna. Däruppe var det ett helt annat klimat med mkt mer snö och minusgrader. Va riktig vinter där så det blev en kanontur. Mestadels körde jag obanat men på tillbakavägen följde jag där skidspåret brukar gå.Blog ImageSom ni ser på kartan ovan så hann jag bara besöka ett litet stycke av Arvika kommuns största sammanhängande myrområde. Ett otroligt fint ställe och jag ser redan fram emot nästa tur på mossarna. De hade faktiskt packat till snön med skoter även där skidspåren brukar gå så det hade helt klart gått bra att staka där. Slet av stighudarna även på turlaggen och stakade hemmåt när det mestadels gick lätt och va en del utför. Just det stighudssystemet jag har på turskidorna tycker jag är helt överlägset när man ska ut och åka obanat, bara att labba på och åka. När du sedan tar av dom limmar du bara ihop dom mot varandra och stoppar i fickan. Helst en ficka mot kroppen så limmet håller sig varmt ifall du ska sätta på dom igen under samma tur. Hade jag inte haft pannlampan med hade jag nog inte hittat hem eftersom det mörknar fort i skogen nu. Varm choklad hade jag givetvis med i termosen också…

Nedan kan du se både lite bilder och en liten filmsnutt från turen.<!–
WriteFlash('’);
//–>