<!–
WriteFlash('’);
//–>Varginformationskvällen i Arvika i onsdags borde man varit på för vuxna människor som beter sig som småbarn fanns i lokalen och de borde kanske ha fått höra ett och annat. Hade jag och två av mina bästa vänner varit där hade de kanske uppfört sig. Det är som att ha en hel arme med sig om man bara har med sig en av dessa killar 😉 Pratade om detta med min gode vän thaiboxarn tidigare idag. Vi konstaterade att vilka jävla nötter det finns, bua om någon säger något som de inte vill höra, är det demokrati? Går det överhuvudtaget att resonera med såna människor??

Ett urdrag ur artikeln om infokvällen: Holdar konstaterade senare också att han var tacksam över inbjudan, men att det var svårt att ta argumenten på allvar när de presenteras tillsammans med en tecknad bild på en varg som släpar iväg med en liten flicka. Kommentar: Vad vill de åstakomma med en sådan teckning? Fanns säkert någon jävla pedofil i lokalen som är ett mycket större hot mot barnen än en varg!

Holdar gjorde sig nog inte så populär i just det här sällskapet. Det gjorde däremot kristdemokraten Sven Hede som gav sin egen öppna redogörelse över vad han tycker.

– Våra förfäder utrotade vargen, de såg den som ett hot. Här finns en oro och jag kan inte se något värde i att ha rovdjur strykandes runt knuten, sa han. Djurägare måste ha rätt att försvara sina djur om de anfalls, sammanfattade han.Hede och Wettmark gjorde dessutom en gemensam liten omröstning i publiken. ”Hur många här vill inte ha varg över huvud taget?”. Den övervägande delen av publiken sträckte upp sina händer.

Säger bara vilka jävla små människor, de må få ha vilka åsikter som helst angående varg eller vilket annat djur som helst för mig, det är helt ok. Tycker det ska vara rätt att tycka som du vill och vargar kan jagas som vilket annat vilt som helst om stammen tilllåter detta. Det är inget konstigt med det.

Men att försöka påverka andra människor med en massa skitprat, grupptryck och falsk propaganda för att få en rättighet att tycka på ett visst sätt och inte acceptera någon annans åsikt då går det fan för långt. Precis samma som hände i nazityskland med judarna på 30- talet. Hot, det finns det massor av i vårt samhälle. I skogen är de dock inte många. Vem tror på fullaste allvar att det är farligare att vistas i en skog än i en stad?? De måste ha en otroligt skruvad fantasi.

Varför disskuterar man inte Björnen på samma sätt? Den är potentiellt mycket farligare än en varg och det finns 3000 björnar i Sverige. 200 vargar har vi. Visst är det ett problem med löshundsjakt i vargrevir, det är ju som att tro på tomten att släppa sin hund i ett sådant område utan att den blir skadad. Förstår du hur naturen fungerar så inser du att det är naturligt att de starkaste överlever. Vargarna ser hunden som en konkurrent eller ett lätt byte. Så enkelt är det. Då får man anpassa jakten efter det, inte blåsa bort allt hot mot hunden för då skulle man behöva skjuta bort varenda bil eftersom de kör över massor med jakthundar varje år (Love you forever Milou, min snabbaste träningskompis som blev påkörd) och även flera jägare eftersom de själva skadar sina hundar.

Zita, Connie och Milou. Att jag fick chansen att lära känna dessa underbara varelser i mitt liv hade aldrig hänt om inte vargen hade existerat.

En fråga: -Hur fan kan någon som är hundägare själv hata vargen? Hade inte vargen funnits hade de inte haft sin jävla hundar. Kan säga att jag själv älskar hundar men jag vet också var de härstammar från.

Finns inga riktiga jägare som ”hatar” något vilt. Bara dessa satans inskränkta bönder i sina stora stadsjeepar som man aldrig ser längre än 100 meter från sin bil efter någon skogsväg. De vågar sig för fan inte ens ut i skogen. Undrar om de vågar övernatta i skogen överhuvudtaget? Inte en chans att dom gör det utan gevär i alla fall! Finns det ett ord för dess blöjjägare? En riktig jägare accepterar alla sorters djur och bla indianer, inuiter med flera naturfolk ser vargen som en god varelse och duktig jägare som förtjänar vördnad.

I kyrkböckerna från 16-1700-talet står det att människor togs av vargar men det står också i samma böcker att folk togs av troll så jag tycker man ska ta dessa ”fakta” med en nypa salt!

Se den här filmen (klicka på länken nedan) om en sann varghatare som ändrade åsikt när han upptäckte hur en varg fungerar och att den hör hemma i naturen som vilket annat djur som helst. Ernest Thompson Seton bildade sedan Boy scouts of America för att folk borde få lära sig mer om naturen. Bra om ni förstår engelska också.

Filmen

Det är en skam för ett så rikt land som Sverige att de inte anser sig har råd och vilja att bevara rovdjuren i vårt land samtidigt som de begär att andra fattiga u-länder skall skydda och bevaka andra rovdjur så som tiger, lejon, panter mf.