Blev en ganska lätt vecka träningsmässigt då jag nyligen kommit tillbaka från en förkylning. Ett försök till intervaller i tisdags var jag tvungen att avbryta eftersom kroppen inte svarade alls utan bara blev tyngre och tyngre. Senare i veckan har det dock fungerat bättre. Körde några knäböj med 167 kg på stången på fredagskvällen direkt efter ett kortare löppass. 4:or, kändes helt ok faktiskt. Mathias va med och säkrade så jag inte skulle rasa baklänges.Idag blev det ett löppass på 1.30h med Erik Jurander som bor i Göteborg men som är bördig från Arvikabygden. Han är liksom jag en kille som gillar att springa i skog och mark. Erik är bla bror till klättraren Martin som klättrade mordväggen på Eiger ifjol.

Erik driver tillsammans med några vänner bloggen trailrunner.se . De tänker övervaka trailrunning i Sverige så därför ville Erik göra en intervju med mig. Erik var en mycket sympatisk och trevlig kille så det var ett roligt träningspass. Får hoppas han kommer upp till Värmlandsskogarna flera ggr. Vi träffade dessutom på en jättefin hund i skogen som verkade vara ute på jakt. Han hade GPS-halsband runt halsen men verkade mer sugen på att hänga med oss på löptur istället för att jaga.<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#15’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#15Igår var jag på ”Rådslag” i Gunnarskog. Gunnarskogs bygdelag hade ordnat med ett seminarium för bygdens invånare där framtidsfrågor skulle disskuteras. Bygdelagets styrelse är enormt engagerade och har en stark framtidstro. Här kan ni se riktlinjerna för mötet. Riktigt roligt för Gunnarskog att det finns så engagerade människor som ställer upp för bygden. Många hade sökt sig till mötet och jag gjorde allt jag kunde för att hålla medelåldern nere. Vi fick arbeta i smågrupper där många bra ideér kom fram. Jag fick dessutom väldigt positiv respons från flera håll för orienteringskartan som kommer att göras i Gunnarskog. En markägare berättade och visade på en karta för mig precis hur skogen såg ut på vissa ställen. Kul! I bildspelet ovan har jag samlat lite bilder från olika naturområden i Gunnarskog. Ska fylla på där efterhand.

En kul sak som kom fram var att visioner som jag har disskuterat med flertalet vänner, som alla är uppväxta i Gunnarskog. Samma saker hade även andra spånat om. Kul att fler ser på vissa saker på samma sätt som vi hade gjort. Rektor Carin Gannholt som jag känner sedan tidigare fick ta del av detta och var mycket tacksam för att vi engagerat oss.

Gästföreläsare på mötet var Lennart Svan från Lysvik som lyckats få fart på byn han bor i. Lennart sa att man skulle ”först tänka precis som alla andra och sedan tvärtom”. Va ett riktigt smart uttalande tyckte jag.

Igår kväll var jag på 25-årskalas i Koppsäng. Va riktigt kul. Träffade bla Ölme och Kenta som var riktigt på gång igår. Körde in dom till Arvika city sedan då de skulle undersöka Arvikas kulturliv närmare..