Blev lite orientering för mig igår. Tisdags-ol i Arvika, vid Björnmyra. Riktigt kul träningsform. Tisdagsorienteringen i Arvika har en mångårig tradition och där kör man fortfarande med gamla hederliga stiftklämmor. Inga moderna elektroniska stämpelsystem där inte. Känns faktiskt ganska skönt att få chansen dessa tisdagar att leva sig tillbaka i tiden. Känns precis som när man var ungdomsorienterarare i H14 så igår trodde jag att jag var det också. Banorna är ganska enkla fast på senare år så är den långa banan svårare så en viss utmaning är det allt.

Va längesen jag orienterade nu så jag såg fram emot att starta. Såg Andreas komma i full karriär genom skogen när jag kom fram till startplatsen där banan passerade ett antal gånger. Han verkade bli taggad av att se mig på tisdags-o. Blev också lite taggad av detta och skrek på honom att han skulle köra på nu för snart skulle jag starta och jag ville ha en rejäl kamp i skogen. Måste hetsa lite för att få upp den riktiga orienteringsstämningen innan start.

Höll ganska bra fart, gjorde dock några missar som GPS´n avslöjar på kartbilderna ovan och stannade till några ggr för att foten låste sig på något konstigt sätt. Hade tejpat den men i vissa lägen högg det till så jag fick stanna och röra på den så att det släppte. Vaden funkar ju inte heller så bra ännu så på slutet var jag ganska stelbent som under slutet av Hälsorundan. Det som var skönt var ändå att jag var snabbast runt banan med några minuter före just Andreas. Härligt att sätta honom på plats så han måste träna mera ;-)… Vet att han läser detta också så då är det ännu roligare.

Jag rekommenderar er verkligen att ta chansen att springa tisdagsorienteringen om ni vill göra något trevligt på tisdagskvällen. Finns banor som passar alla och bara chansen att träffa på legenden Roger Larsson i skogen är värt hur mkt som helst…

Info tisdags-ol

Start: Mellan kl. 17.30-18.30
Startavgift: Vuxna 20 kr. Inkl. karta oavsett ny, klippt eller begagnad. Upp till 16 år gratis.
Kontroller och tidtagning: Stiftklämmor och manuell tidtagning. Senare under höstomgången kommer ev prov att göras med elektronisk stämpling och tidtagning.
Banor: Tre banor c:a 2, 3,5 och 5 km.
Upplysningar: Roger Larsson 16971, Lennart Nordström 21148
Priser: Om du fullföljer minst åtta av 15 tisdagsorienteringar är du med i utlottningen av priser.
Kompass: Finns att låna vid starten

Här hittar ni tisdags-orienteringens program 2009