Ville ha ett effektivt träningspass före jobbet i eftermiddags. Så vad göra? Tänkte jag kunde testa att springa tisdags-ol banan från i tisdags igen i A1/A2 fart med de rätta vägvalen och utan att ligga på i farten och se vad sluttiden blir. Hade 36 minuter även denna gång också men i betydligt långsammare löptempo. Dock gick vägvalssträckan 2,5 min fortare denna gång då jag sprang ”rätt” väg. Sprang en hel kilometer kortare denna gång också enligt GPS´n. Alltid lär man sig något. Kul att springa med karta också. Ska bli mer av den varan om några veckor är det tänkt.

Orientering är självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda, snabba beslut under spännande tävling.

Orientering bjuder dådfylld kamp mot goda kamrater, ensam strid mot markernas hinder, vilsam växlan mot vardagens ävlan.

Orientering skapar ett gladlynt och frimodigt släkte, en härdad stam med längtan till äventyr och dust, kärlek till naturen – källan för livslust och levnadskraft.

Mottot ovan skrevs ner på 1930-talet, men är lika giltigt idag.