Samtliga deltävlingar kördes i riktigt tung terräng

Klarade inte av att bli en järnman denna gången heller. Ganska trött kropp och ett eget lite dumt vägval från sista där jag fastnade i ett berg gjorde att jag istället blev 3:a efter Andreas och Lande. De var även klart starkare än mig i skogen denna dag så det var inget att säga om. Känns att kroppen är lite nerkörd nu och det ska bli skönt med några vilodagar. Ingen dålig terräng som skulle forceras denna deltävlingen. Rejäla stigningar.

Banorna var riktigt spännande och vi började på en del av DM banan från 1938 och övergick sedan efter kartbyte till DM kartan från 1974. Det var för övrigt Gunnarskogs IK som var arrangör 1938. Lite speciellt att dom då körde tävlingen på Valfjället flera mil från Gunnarskog där det finns massor av fina orienteringsmarker kan tyckas??!! -Dock blir det en riktig stortävling där 2010.. (Ni kan se kartorna nedan i min digitala kartpärm). Var riktigt kul att testa kartorna från 1938 men svårt att läsa in sig på kartan och förstå var man befann sig i terrängen. Andreas hade lyckats hitta en skylt från DM-1974. Nostalgi på hög nivå..

Hamnade snabbt i en tätgrupp med Andreas och norske Eivind Lande och vi höll varandra sällskap till och med kartbytet då det började hända lite med egna vägvalsalternativ. Alla tre bommade 1:a kontrollen efter kartbytet. Jag och Lande hamnade också lite på efterkälken då vi kom fram till en bergvägg på 20 meter som vi fick krångla oss nerifrån men sedan till sista var vi återigen ganska hopsamlade. Andreas stämplade först och drog ut genom skogen. Tänkte jag skulle ta mig upp snabbt till vägen och köra den in i mål men istället så hamnade jag någonstans mitt emellan vägen och rakt på. Fastnade lite i bergen där så jag kom efter. Karta från 1938 och 1974 jämfört med dagens som sitter längst till höger

Så det blev alltså ingen seger på årets Hiernmannsarrangemang. Men jag fick garanterat några fina träningspass. Igår var det mkt slitigt i 1,20 (6.59 i kilometertid hade jag på kartan) då jag kört ner kroppen lite på slutet och inte varit speciellt pigg. Ska bli skönt med 3 dagar på kusten nu när jag inte ska träna en millimeter. Ska dit på jobb. Fint jobb man har kan tyckas. Och ja det är det, nästan alltid!Järnmannen sliter på skorna. Mathias A sprang med yttersulan i handen

Karta del 1 från 1938

Karta del 2 från 1974

Info DM 1938

Resultat