Dalkarlen Martin Johansson var förmodligen i sin livs form och formligen flög fram i skogen under VM-stafetten i orientering. Han hade jobbat sig ikapp de övriga tätlagen då han gick ut som 4:e man på sista sträckan och låg i guldläge då han spetsades på en torr gren i skogen som trängde långt in i låret. Turligt nog träffades ingen stor kroppsartär. Martin Johansson fördes till sjukhus i Miskolc där han röntgades och sövdes ner för att få det kraftiga såret ordentligt rengjort.Tre topplag avbröt sitt tävlande
Övriga tre löpare i tätklungan, Thierry Gueorgiou för Frankrike, Anders Nordberg för Norge och Michal Smola för Tjeckien, avbröt omedelbart sitt tävlande för att hjälpa svensken. – Martin sa först åt oss att fortsätta, men vi kunde ju se hur han hade en torr pinne rakt in i låret och vi insåg allvaret i situationen, berättar Anders Nordberg. Thierry Gueorgiou tog omedelbart av sig sin tävlingströja för att lägga ett förband om det kraftigt blödande såret. Därefter skickades Nordberg som kurir till målet för att hämta läkarhjälp, medan fransmannen och tjecken hjälptes åt att bära Martin ut till närmaste väg.

Se video här

Länk