Imorgon onsdag startar höstens Nattorienteringscup i väst. Nattjakta. Västklubbarna är tillsammans med några norska klubbar arrangörer för de 6 deltävlingar som ingår i cupen. 2008 års segrare på Nattjakta, jag och Elin. I år får nog båda det svårt att försvara vandringspriset ytterligare…

Det blir tufft att försvara segern från ifjol för de båda segrarna kan man lugnt säga. Elin har bosatt sig i Luleå och jag är skadad i en fot. Även om jag varit helt frisk så har det såklart varit svårt men nu blir det verkligen jättesvårt. Jag kommer dock sälja mig dyrt och jag kommer att ställa upp första gången nu på onsdag trots att jag inte kan springa för att försöka ta åtminstone någon poäng. Blir hård tejpning som gäller då. Kanske man hittar runt på ett bra sätt nu när det inte går så fort får man hoppas…

Foten har annars inte blivit nämnvärt bättre vilket jag tycker är lite konstigt, det har ändå gått en tid. Var en satans smäll kan man nu konstatera. Tråkigt, men det är sådant som händer så det är bara att bita ihop. Tids nog blir det förmodligen bättre…

Vilka är då största utmanare till vandringspriset i herr klassen? Svårt att veta när man inte har någon aning om vilka som startar men förmodligen är väl gamle världsmästarn Sigurd med. Han kanske har ökat sina träningstimmar i år. Tränade ”bara” 5-6 dagar i veckan förra säsongen sa han men var uppe runt 1000 årliga träningstimmar som mest. Är han i form så blir han farlig för han missar väldigt sällan. Andreas är laddad med sin nya pannlampa och går han rätt så är han snabbare än han någonsin tror själv så då blir han vass. Jocke, är alltid säker på kartan och tjuvtränar 3 ggr mängden han säger att han tränar. Martin Fogelberg visade på stafetten att han har ett ess i rockärmen och kommer garanterat vara med i toppstriden. Han har dessutom tränat mer sista tiden. Sen kommer det säkert minst ett par norskar till och dominerar i de främre leden. Synd att Björnen Andersson är på träningsläger i Asien för vi pressade på varandra bra i skogen när det är gemensam start…

Ruskigt kul tävling är det iaf och det är en hel del prestige på spel förutom ett fint vandringspris som jag ska försöka få behålla på min vägg…

PROGRAM