Jobbat lite under helgen. På lördagen fick jag chansen att vara ute på Tiki Room. Det var trevligt. Var lite folk hos chefen innan. Militärmannen var bla tillbaka i stan. Vi är så lika på flera sätt men även så otroligt olika på andra. Tillsammans var vi oslagbara. Iaf som militärer, under övning så tror jag inte att det är några andra soldater som till fots någonsin har klarat av att skjuta ut en hel stridsvagnspluton med 60 tons stridsvagnar, leoparder. Kompisen fortsatte sin militära bana medans jag valde ett mera civilt liv men denna händelse kan ingen ta ifrån oss då alla gamla befäl som minns detta var alldeles lyriska efteråt. Förstår än idag inte hur vi kunde klara detta! Det började med att hela vår skyttepluton blev utskjuten av dessa leoparder utom just vi två som låg på varsin flank, jag med prickskyttegevär och militärmannen passade också huvudet när leoparderna kom inmullrandes.

När leoparderna åkt vidare så rusade vi tillbaka till plutonen där alla satt samlade och lekte döda (de var alltså ur striden för ett par timmar). Vi rafsade åt oss så mkt utrustning vi kunde bära, ca 10 pansarskott var i första omgången + en AK 5 och PSG 90 som jag hade. Sen fick vi med oss en blågul (ett befäl som fungerar som domare). Började spåra leoparderna och det var ju inte så svårt med tanke på att de väger ca 60 ton och lämnar en del spår efter sig. Vi kom ikapp dom där det var riktigt kuperad terräng vilket gjorde det möjligt för oss att smyga oss på dom en efter en utan att de kunde se oss. Sen brassade vi i åtminstonde 3 pansarskott i ändan på leopard efter leopard. Först dubbelskott och sedan snabbt flera skott till. Det gäller att skjuta fort som ögat och utan upptäckt annars har du ingen chans. Attacken ska ske bakifrån och om du inte lyckas slå ut den , ja då är du i princip död, för i samma sekund som p-skotten går iväg så är du upptäckt om inte dessförinnan. Stridsvagnar är inget man vill strida emot om man inte själv sitter i en. Här hade vi terrängen på vår sida och vi sköt ut stridsvagn efter stridsvagn. Vet att på en stridsvagn sköt jag ut både vagnchefen och laddaren med psg´n innan den andre av oss dunkade in några pansarskott i röven på den.Sista stridsvagnen var vi ikapp på ett öppet fält och den stack som ögat för den visste att något hade skjutit ut de andra vagnarna. När vi rusade till en bättre position för att skjuta ramlade hörselskydden ur örat och när vi brassade iväg alla skotten så gjorde det riktigt ont i örat men inget man tänkte på just då. Under kvällen sen så var det ett pipande ljud hela tiden i örat men det var det värt för vi gjorde något som ingen annan hade klarat innan.

5 år senare ringde ett gammalt befäl upp och frågade om jag ville följa med på utlandstjänstegörning, då tog han upp bla detta händelseförlopp ovan. Det var ett fint erbjudande men jag tackade nej. Kompisen som forfarande är kvar med de gröna kläderna har hört talas om dessa killar som sköt leoparder med bara händerna även på senare tid. Verkar som det blivit en myt, men den är faktisk sann….

Punktering på mercan i helgen. Körde hem på fälgen. Holmstrand fick problem med fläkten men det lagade vi med en klädhängare. He, he! Det flög lite delar innan vi var färdiga men det fixade sig riktigt bra. Får byta däcket imorgon. Subarun fick jag reda på vad felet berodde på och det var att när de bytte kamremmen så skruvade de sönder en bult till ett drev och när detta lossnade så blev det alltså motorhaveri. Så nu ska de fixa fram en annan motor på verkstaden. En bättre förhoppningsvis…