<!–
WriteFlash('’);
//–>

Länk NWT

Bilder och text från djurrättsalliansen

”Grisar ska inte ha roligt”

Sitter just nu i Sälboda några hundra meter från en massa nassar och det passar kanske bra att skriva lite om de senaste svinhistorierna. För det första var det en lustig artikel på AN´s förstasida där det stod: -Att alla måste åtminstonde få chansen att överleva. Överleva?!! Vilken gris överlever i en köttproduktion kan man då fråga sig? Det har jag aldrig hört talas om men griseknoen kanske var på riktigt ändå? Tycker personligen inte djurrättsalliansen är rätt väg att gå egentligen, då en del av dessa människor är lite väl extrema i sina åsikter men en viss debatt har de åtminstonde lyckats skapa.

Dagens köttproduktion är en jätteindustri som ska ge så mycket (kött) för så lite kostnad som möjligt precis som alla andra verksamheter. Då kan det bli diverse problem för grisarna som får lida för att mätta marknaden. Sälboda gård är inte värre än någon annan gård skulle jag vilja hävda. De hade ändå kollat 100 gårdar och hittat massor med brott mot djurhållningslagar. Verkar också som reportaget ovan är ganska vinklat då de filmat i den nya fräscha byggnaden och inte i den gamla jättladan som beskrivs här. De kan ha blandat ihop bilderna, men vad säger att de verkligen har gjort det? Det hugger vi direkt på såklart. Jag tror definitivt inte Jörgen B vill något ont med sina grisar men så ser verkligheten ut i dagens köttproduktion i Sverige. Det har väl ingen missat? Grisarna är inte utomhus en enda dag i hela sitt liv! Om de nu inte lyckas rymma men den chansen är ganska liten. Mår grisarna bra av detta? Jag vet inte, men sitt inne själva ett par dygn utan att gå ut så får ni se hur ni mår.

Om en gris ska ha det riktigt bra så ska den nog växa upp som hos Emil i Lönneberga.

Vilken markägare det var som sa utan ens ha velat ha fullständig information om att en orienteringskarta inte är en bra idé i Gunnarskog kanske jag inte ska nämna här men jag gör det ändå. Där var vi definitivt inte överens men vi träffades i sommar och pratade runt ang detta och jag fick en bra bild av Blakstad då och jag tror inte han visste riktigt vad det innebar och då är det lättare att säga nej. Konstigt nog var det ingen av 80 andra markägare på det andra området vi nu gjort kartan på som hade något att invända.

Uppdaterad:

Film från flera av gårdarna. Varning för starka bilder. Känner att jag börjar bli allmänt förbannad på vilket elände vi människor ställer till för många djur. <!–
WriteFlash('’);
//–>En parantes (Åke Svanstedt är i ropet pga användningen av grisfösare på travhästar. Har pratat med en travtränare som varit verksam i 20 år och han sa att det var inte helt ovanligt med dessa metoder, samtidigt som man stöter till hästen med grisfösaren rycker man ur bomullstussarna i öronen på hästen. När det sedan är tävling så tror hästen att han ska få en stöt när propparna dras ur i slutet på loppet och av reaktionen kan det gå lite snabbare. Men om grisfösare är olagligt på hästar varför är det då lagligt på grisar kan man fråga sig?)