Har fått rätt mycket positiv feedback på mina inlägg om grisar och vargar mm. Det är många som har skickat mail och tycker det är bra att en person som verkligen rör sig ute i naturen har de åsikterna och värnar för rättvisa för dessa djur. Inget djur förtjänar att hatas eller misshandlas. Tyvärr kan jag inte säga det samma om vissa människor.

Såg också ett bra reportage om vargjakt i Kanadas skogar där två svenskar var och skulle lära sig jaga varg inför den kommande vargjakten. De har en helt annan inställning till vargen därborta och de ser den som vilket djur som helst och de jägare som var med i reportaget från Kanada såg även sin roll som viltvårdare på ett helt annat sätt än många man stöter på i Sverige. De såg att djuren sköter sig själv om vi inte skulle blanda oss i och överskattade inte människans förmåga när det gäller viltvård vilket många gör här. Hoppas de svenska killarna som är där tar med sig inställningen från Kanadensarna hit och förmedlar den vidare och inte bara jaktmetoderna. Men det ska vi nog inte tro men hoppas kan man. Du kan se en liten del av reportaget här:<!–
WriteFlash('’);
//–>Jag tror däremot
Kanadensarna hade skrattat åt oss om vi skulle säga att vi har 210 vargar och media har målat upp en bild av ett fantasidjur vilket gör att många tycker 210 vargar är för många och kräver nollvision. Då skulle de antagligen tyckt vi var helt dumma i huvudet.

Kanada har en vargstam på 60 000!!?? vargar och då finns det varg på långtifrån hela Kanada. 60000 är 300 ggr fler än vi har i Sverige. Kanada är 22 ggr större än Sverige. Då är alltså 2727 vargar ett absolut minumum för vargantalet i Sverige om man ska gå efter Kanadas mått på vargstammen. Precis som jag tidigare har sagt. Runt 3000 för en livskraftig stam med riktig jakt. 210 och jaga 40 är ett skämt. Om hundra år kommer människor skratta åt oss och tycka vi var helt idioter.

Körde ett pass med Göta i helgen. Kul att träffa alla igen. 3000 meter plus 800 meter direkt efteråt för mig. Eftersom jag var den enda som skulle dubbla i heat 1 på 800 och ingen skulle springa så fort som jag skulle vilja bestämde jag mig för att köra ett lättare 3000, jag körde först 2400 meter i tröskelfart på runt 3,15 och körde sedan 36, 33, 32 på de sista 3 – 200 meters varven. Strax över 3 på sista kilometern alltså. Var en riktigt fin lätt känsla jag hade i kroppen. Sen var det 800 och jag fick uppdraget som hare. Första 200 på 29 skulle jag ha och sedan runt 30 på nästa 200 meter. Prickade perfekt och när jag gick ut på 3 varvet slog klockan över till 59. Släppte sedan förbi hela fältet då jag gjort mitt och tänkte att jag skulle jogga runt men sprang iaf lite fortare än bara jogg vilket gav 2,12 imål. Bra känsla i 400 meter i alla fall. Gamle Sören vann och siktar närmast på Svenska rekordet i H45 klassen på 800 meter. Det skulle inte förvåna mig om han tar det inom några månader.

Efter att ha varit hemma hos Marias föräldrar blev det återigen Karstad och Julbord med Göta. Trevligt och kul, lyckades vinna en tävling med frågesport om idrott och framförallt löpning vilket i det sällskapet måste ses som mycket lyckat. Sen va vi ute i Karlstad en sväng.

Missade tyvärr VVOK-långpasset på söndag morgon eftersom det var middag och grejjer hos Marias familj. Tydligen hade plötsligt Mr Nilsson dykit upp från ingenstans. Får ringa till honom och fråga om han vill göra mig sällskap något pass..