Igår blev det lätt invigning av turskidorna för denna säsong. Drog först upp på en ödslig skogsväg med Subarun som jag äntligen fått tillbaka från verkstaden. Den går riktigt fint nu med nyare motor och att det var oplogad väg med 25-30 cm snö stoppade inte maskinen. Måste testa lite vad den går för nu så jag vet var gränsen går. Sen bar det rakt ut i ingemansland med skidorna. Var ruskigt fint på skogen och totalt ödsligt. Inte en käft hade satt sin fot där jag åkte fram. Precis som vanligt alltså. När det började mörkna visade sig månen mellan träden.Riktigt skönt att vara ute i orörda skogsmarker vintertid. Får bli en längre tur snart. Se om det blir något med det under nyårshelgen. Risken är stor att min fjärde start i Noras Sylvesterlopp på nyårsafton uteblir pga kylan verkar ganska stor. Brukar inte ha så bra tryck i benen där ändå så det kanske kvittar. Tror inte det heller är så bra att tävla när det är för kallt och de lovade -18 vad jag såg. Har lite problem med astman på vintern så det är nog dumt att ventilera ner 200 liter svinkall luft i lungorna varje minut. På nyårsaftonskvällen ska jag på middag hos målvakts-Hasse och då blir det mkt mat så någon aktivitet får jag väl göra innan men kanske i lite lugnare tempo.På söndagen var jag med brorsan i skogen från det började ljusna tills det blev mörkt igen. Fin träning. Kallt och mycket snö var det minsann så det var bara att hålla igång så gott det gick. Sågen funkade lite sämre i kylan men det är ingen ide att gnälla utan bara att försöka lösa problemen. När vi rastade var vi tvungen att göra en liten brasa för att man skulle kunna stå stilla en längre tid.