Roligaste träningspassen: VVOK träningen på måndagar är en höjdare, lättare löpning och cirkelstyrka plus en prestigefull fotbollsmatch som avslutning. Passen man kör med IF Göta är alltid utvecklande. Hiernmannen är också en höjdare, ett par ggr uppför valfjället på en gammal karta från 1600-talet. Roligt inomhusfotbollspass med Fiskeviks IF också. Ett pass i höstas när Christian gjorde ”comeback” var grymt roligt också.

Tråkigaste träningspasset: När någon idiot i en bil håller på att köra över en när man är ute och springer, slog till backspegeln på en bil, så nära var den idioten, borde slagit av backspegeln för puckot. Därför springer jag mest i skogen så jag slipper galna människor som inte borde ha körkort.Bästa tävling: Bästa resultatet och formen, överlägset Trailrun-SM där jag slog banrekord med ca 20 minuter. Det räckte till en 3:e plats bakom två riktigt grymma trailrunners. Länk. Helgen innan var jag också i fin form på Krystallmarsjen också. Trevliga tävlingar var annars: Sprint-DM i orientering. Långa terräng-DM och Kilterrängen, båda stod Kils OK som arrangör för. Brunskogloppet var fint utom första 3 kilometerna men formen usel. Hälsorundan var ett trevligt inslag för friskvårdstänkande Arvikabor.Roligaste tävling: Häljebodajoggen, mycket trevliga arrangörer och underbar miljö. Riktigt tuff och fin bana med ett bergspris.

Tråkigaste tävling: Baksjöloppet, blev lurad av två norrmän i en spurt annars var loppet fint.

Hemskaste tävlingen: Nattjaktafinal på gränsen till Norge med Kjölenkartan som var svårtydd. Fy vilken bökarterräng det var och dessutom snöglopp. Där gick det långsamt. Ledde visst ett tag utan att veta om det. Trail-SM var också hemsk stundtals, där skiljs agnarna från vetet. Riktigt grym tävling med en känsla av ursprungsformen av löpning, 4-5 mil i en jävligt kuperad och bergig terräng.Trevligaste segern: Häljebodaloppet, fjärde segern där och tredje raka vinsten i Kristinehamn trailrace med råstarke Per Eklöf som god 2:a.Roligaste DM-medaljen: Sprint-DM i orientering, tog ett silver igen. Skönt att försvara medaljen från 2008 men missade nog bort guldet på näst sista kontrollen.

Bästa känslan i kroppen: Krystallmarsjen och Trail-SM där jag kände mig stark. På Krystallmarsjen tog jag det lugnt hela vägen och det kändes som jag joggade mig genom hela tävlingen och kunde ändå vinna.

Planerade formtopp som gick in: Trail-SM

Planerade formtopp som inte gick in: DM på 10000 meter. Klev av.

Snabbaste träningskompis: Tsappo

Snällaste träningskompis: Tsappo

Smartaste träningskompis: Tsappo

Störst besvikelse: Måste vara att jag ännu en gång inte kom till start på Ultralång – DM i orientering. 800-metersloppet i Arvika kändes tråkigt i och med att jag inte fick ut det jag hade i kroppen då jag förmodligen var i bra 800 meters form den dagen och motståndet var bra vilket kunde ha gett betydligt bättre tid. Bra start, kände mig snabb. Fick en spark och blev rädd för att ta i. Att det inte blev en karta på Sälbodaskogen var riktigt synd men Ryggestadberget blev också bra.

Tråkigaste insikten: Fel genetik för sporter där man transporterar sin egen kroppsvikt över långa sträckor. Jag blir inte av med övervikten så jag måste transportera med mig en massa muskler till skillnad från mina konkurrenter. 15 kg mindre skulle vara fint. Då tävlade man på lika villkor. Skit samma, bara att träna hårdare.

Mest spännande tävlingen: Spurtstriden i Borejoggen mot Sveder och Holmstrand där jag slog båda klart till slut. Innan tyckte jag att jag var chanslös och var i dålig form men sista 6-700 meterna var grymma. Pappa Holmstrand filmade dessutom överallt på banan.

Finaste priset: Måste varit tavlan som Samson gjorde åt mig efter SM-tredjeplatsen. Se Samson här.

Sämsta skon: Icebug senaste orienteringsskor, förbannat sköna och bra passform men höll inte längre än ca 15 mil för mig.

Bästa investering: En Subaru Outback, snowmobile till vinterkörning.