Under helgen blev det en del aktiviteter på snön. Ett av fredagens pass blev med Tsappo på mossarna. Vi körde väl ca 26 km i gott tempo så han var lite sliten den ”lille” men idag när jag hälsade på honom verkade han ha piggnat till betydligt. Sakta men säkert blir han härdad och snart lika hård som Lars Monsens hundar. På kvällen mysåkte jag och farsan en liten tur på Prästängen.

På söndagen blev det en fin skidtur i lugn distansfart med Jonne och Militären. Vi körde 36 kilometer. Perfekt väder, kanske lite kallt då det var -15-16 grader men det flöt på fint. När vi åkte därifrån så hade en kille blåst av vägen ner till Ingersbyn och satt långt ner i diket. Han hade ätit smörgås och pratat i telefon samtidigt så han råkade hamna utanför den snöiga vägen. Bara att koppla på en draglina i Subarun och backa upp honom. Det gick lätt fast alla andra trodde det skulle bli problem. På kvällen såg vi (jag, maria, martin och louise) på filmen North Face. Baserad på verkliga händelser om förstabestigningen av Eigers nordvägg – mordväggen. Sevärd men inte direkt ett lyckligt slut i den filmen. Nu förstår man mer hur grymt farligt dessa två Arvikakillar levde när dom gjorde detta typ 70 år senare.

Tittade på Marcialonga. (Långloppet på skidor) Riktigt kul att se långlopp på tv´n. Oskar var urstark i sista backen och måste vara i sitt livs form, ingen högoddsare om han vinner vasaloppet för fjärde gången i år. Imponerande stakåkning, nog världens bästa stakåkare just nu, iaf på långa lopp. Chrille hade vallat både hans vinnarspjut och damvinnaren Jennys skidor så det var en riktigt lyckad vallning av herr Nilsson. Tyvärr kom inte Martin till start som jag hoppades mycket på i detta klassiska lopp pga av sjukdom.