Igår blev det en resa till Örebro och en anrik tävling. Startmilen, som i år avgjordes för 25:e gången samlade över 360 löpare till start. Det var ett starkt startfält med många goda löpare. Redan på första varvet fick Spårvägens landslagslöpare och flerfaldig SM-medaljören på alltifrån 3000m till halvmaraton, Fredrik Uhrbom en lucka och denna lyckades han hålla under hela loppet och sprang i mål på snabba 31.23. (han gör låga 29 på bana) Själv sprang jag in premiärloppet med tiden 33.05. Det räckte till en 6:e plats och 400 så man gick plus på resan. Solvädret när jag lämnade Arvika vart till +6 grader och mulet + blåst i Örebro så det var inte kul att vänta på starten i shorts och t-shirt.

Sprang egentligen allt för kontrollerat hela vägen och det kändes lite som man säkrade trots att jag innan hade sagt att jag skulle köra det jag hade, när jag gick ikapp löpare la jag mig hellre i rygg än att fortsätta i det högre tempot jag kom med. Konstigt att man inte gör som man tänker. Sen kunde jag nog ha vågat släppa på lite mer i lättlöpta partier men annars är jag ganska nöjd med genomköraren. Banan var enligt allas GPS´s längre än 10km så jag är lite skeptisk, tror mina 5 sekunder på fel sida rök där ;-).. Hade jag varit under 33 så hade jag också varit nöjd med tiden igår. Men ändå ganska ok utan någon direkt fartträning i vinter att prata på tycker jag (förutom Byamossarna med skidor då). Var stark uppför kändes det som.

Hade sällskap av starke klubbkompisen Henrik Ö under första varvet, vid varvningen fick han en lucka då jag stannade kvar bakom en löpare som vi hade kommit ikapp. Vågade inte riktigt gå med. När jag sedan gick om den löparen så gick jag jämt med Henrik men det kändes nog som han var mer offensiv (rutin?) i lättlöpta partier. Viktigt att få fart där men det kommer framöver när jag får träna lite mer. När jag kom ikapp ytterligare en löpare med 2,5 kvar la jag mig i rygg på den killen istället för att fortsätta i det högre tempot och det ångrade jag lite i efterhand då jag var pigg hela vägen. Sparade mig till en spurt och spurten var det inget fel på denna dag, det var dynamit som på den gamla goda tiden så det kanske var värt att vänta på. Vi hade många Götalöpare med i resultatlistan som gjorde bra ifrån sig. Arvika Juhlén sprang snabbare och är bättre tränad än någonsin och flög fram i Örebro. Julles blogg

Annars längtar jag nog mest till skogen faktiskt.

Tio bästa löparna startmilen 2010

Plac Namn Klubb Total

1 Fredrik Uhrbom -77 Spårvägens FK 31:23

2 Per Sjögren -79 KFUM Örebro Friidrott 31:43

3 Andreas Svensson -81 FK Studenterna 31:50

4 Linus Nilsson -83 Enhörna IF 32:00

5 Henrik Örnstedt -78 IF Göta 32:37

6 L-O Gävert -77 IF Göta 33:05

7 Erik Svahn -83 Ärla IF 33:07

8 Jonny Björk -77 IK Akele 33:10

9 Erik Anfält -76 Örebro AIK 33:15

10 Mikae l Zetterberg -76 GoIF Tjalve 33:23

Resultat