Korta terräng-DM avgjordes i Forshaga igår på en riktigt brutalhård terrängbana som var ca 4 km. En del av banan bestod av terrängstig/ren terräng och var mycket svårlöpt. Trodde på förhand att jag ev. kanske skulle ha chansen på guldet. Men förhoppningarna grusades en aning när jag provlöpte banan, med tanke på hur banan såg ut och just långa branta backar kanske är min svaghet, åtminstone om man jämför med Henrik Örnstedt som nu vann. Henrik är riktigt råstark och har ett vägvinnande steg uppför, branta backar är kanske hans absolut starkaste sida i löpning. Dessutom får jag dra runt på en tyngre kropp som kostar på i uppförsbackarna. Kände redan i första branten att det här kommer bli grymt tufft och jag valde att släppa Henrik tidigt för att inte riskera en ”stumbjörn”. Enda chansen för mig var om Henrik bara hade kanske 30-40 meter när sista backen var gjord och jag kunde göra en ”grymspurt” genom sista skogen, men avståndet blev nu större än så. 20 sekunder skiljde i mål. Ännu ett DM-silver i terräng, känns som det har blivit en del silver nu. Var ruskigt besviken faktiskt, tror sällan jag har varit så besviken när jag blir tvåa som denna gång. Vet faktiskt inte varför men kanske att det fungerar som motivation i fortsättningen.

Det positiva jag tar med mig är att jag får vara nöjd med att jag klarade hålla de snabba och duktiga juniorerna bakom mig i spurten och att jag blev starkare ju längre jag sprang. Uthålligheten verkar ganska bra men behöver lära mig tåla hög fart och syra i backar bättre.

Herrar senior 4000 m

1 Henrik Örnstedt IF Göta 12.58

2 Lars-Olov Gävert IF Göta 13.18

3 Stefan Johansson Kils AIK 14.32

4 Per-Anders Ottersten IF Göta 14.35

5 Lennart Eriksson IF Göta 14.41

6 Markus Ekholm Sisu Forshaga 14.45

7 Lars Lundegård IF Göta 14.47

8 Christer Skoog Sisu Forshaga 14.55

9 Erik Olsson IF Göta 15.51

10 Henrik Sköllerhag IK Spring Väst 15.55

11 Patrik Horner Sisu Forshaga 16.08

12 Dan Carlsson IF Göta 16.15

13 Magnus Thorstensson IF Göta 16.24

14 Hans-Erik Andersson IF Göta 16.48

15 Björn Engström Sisu Forshaga 16.51

16 Kjell Svensson Säffle Friidrott 18.14

Tore Axelsson SK Bore bröt