Igår var det dags för en ”Hiernman”. Missade tyvärr första omgången men nu kunde jag vara med på detta lite annorlunda arrangemang. Ett bra A1/A2 träningspass på en timme blev det också precis som jag planerat. Anders Johansson o co hade snickrat ihop ett mycket bra och trevligt arrangemang med start och mål vid Svaletjärnet som ligger en bit norr om Gränssjön. Dessutom gick banan genom tre socknar och ett naturreservat, reservatet som kallas Kloften är på 97 hektar och bildades 2009. Var alltså riktigt fin gammal skogsmiljö på sina ställen under banan.

Reservatet Kloften innefattar toppen av berget Kloften (uttal ”Klöfta”), ett antal mindre myrar, del av sprickan ner mot Klofttjärnet samt branten väster om Kloften. Stora delar av området är av naturskogskaraktär och delar av området, 68 hektar, uppfyller definitionen för EU-habitatet västlig taiga, naturlig gammal granskog samt naturlig gammal tallskog. Åldern på de äldre tallarna är omkring 250 och 300 år. Gissa om jag ska packa ryggsäcken och dra hit.

På långa banan var vi tyvärr inte många deltagare, endast 4 st. 3 som startade vid utsatt tid och Lande som jagade bakom en kvart senare. Jag och Sebbe kom tillsammans under större delen av banan då Lindmark var pigg och försökte rycka. Slarvade lite på väg mot kontroll 1 och sprang förbi den annars blev det inga direkta missar. Hann ikapp Maria vid sista kontrollen (som sprang korta) och nådde nästan en vilt spurtande farsa (som sprang korta) vid målet. Hade inte Sebbe ramlat med 50 meter kvar och jag stannat och lyft upp honom hade jag tagit gubben. Rätt sportsligt att lyfta upp sin motståndare vid en spurt väl? Några andra skämtade och tyckte jag skulle ha trampat dobbarna i ryggen på honom och springa vidare. Sparar det till när jag spurtar på en ”A” tävling istället.

Efter genomfört träningspass var det bad och bastu som gällde. Dessutom varmkorv och hembakade bullar. Gissa om L-O trivdes! Knotten kom som vanligt på besök vid 21.00.

Karta GPS