Idag var det dags för etapp 1 av O-ringen multi och Sverige cupen i multisport. Starten gick och en fot-ol prolog på ca 3 km skulle avverkas. Jag och Magazinet-lagkamraten Per Eklöf stämplade först på de 4 inledande kontrollerna men vi hade massor med folk i hälarna som sprang som vildar och det gjorde vi också. En del av de vi hade i hasorna körde korta sprint-klassen. Vi växlade över till cykel (MTB) bland de första men tappade lite mark vid själva växlingen. I inledningen på cykeln gick det ganska segt kändes det som men efter några kilometer började det kännas bättre och vi var inte långt efter tätlaget vid 1:a kontrollen. Vid 2:a var vi ännu närmare och det började kännas bättre. Per var urstark på cykeln och bombade på. Vid 3:e kontrollen var vi i stort ikapp tätlaget och därefter höll vi samman in till växling. Trodde nog jag skulle tappa lite mer på MTB där det var teknisk cykling i skogen men det gick helt ok.

Efter cykelsträckan skulle vi ut på en längre orienteringsbana. Efter kontroll 1:a på den började vi dra ifrån och vi höll en god men mkt kontrollerade fart och sparade överväxlarna till andra dagar. Vi drog dock ifrån de slutgiltiga 2:orna med 10 minuter på hela sträckan och kunde gå i mål som vinnare av 1:a etappen. Kul med en bra start!

Nu blir det lite vila och sen prisutdelning. Ska försöka uppdatera senare i veckan också.