<!–
WriteFlash('’);
//–>

En mindre godkänd insats av mig på det snötäckta Brunskogsfjället i finalen men kul att kunna se det efteråt ”live” med teknikens hjälp. Ni kan se loppet på fullskärm i HD-format om ni vill. Närmare än så kommer ni inte utan att ha varit med själva. Visste innan start att största hotet kom från mig själv. Efter att ha gått ganska stabilt i 4 deltävlingar (tre segrar, och en andraplats) inför finalen ledde jag med 2 min. Tyvärr fick jag fel riktning genom ett grönområde då jag slarvade med sista säkra som jag lovat mig själv innan att vara noga med och kunde sedan inte hitta beståndsgränsen i mörkret utan blev riktigt snurrig. Tappade ca 6 min på detta. Därefter blev det en del stressande och små misstag här och var. Hade plötsligt ett getingbo omkring mig och Andreas löpte ifrån då han tog en bättre väg än mig och Magnus till 3:an.

Kändes dock hyfsat piggt i kroppen och gick ok i korta slingan i fjärilen och kunde löpa ikapp Andreas på väg mot 8:an. Därefter blev det en del dåliga vägval av mig men vi var samtidigt vid sista då jag återigen löpt upp i rygg på honom. En riktig fin straffspark som jag inte tog då jag stack på egen väg mot målet. (samma misstag som den deltävlingen då jag var 2:a) Skulle givetvis ha utnyttjat läget bättre men ser man på hur jag genomförde finalen var jag inte värd segern. Andreas däremot som haft det svårt att få till det på de tidigare deltävlingarna kunde här visa var skåpet skulle stå och jag fick finna mig i att inte få vandringspriset igen efter att ha haft det 2008, då efter att ha avgjort en duell med forne gamle världsmästaren, norrmannen Sigurd som tränade upp emot 1000 träningstimmar som mest.

Bara att ta nya tag men i finalen var jag en riktig sopa som Eklöf skulle ha sagt. Hoppas ta revansch på mig själv på Lången.

Karta med GPS-rutt