Blev en fin skidtur på skogen igår. Rakt ut obanat i fin terräng. Dåligt med dagsfärska spår, många djur ligger rätt stilla när snön faller. Idag drog man igång vargjakten. En jakt som kan göra att Sverige fälls i EU-domstolen för brott mot miljölagsstiftningen. De har ringat vargarna på Glaskogens naturreservat i em. hörde jag. Inte hört om de skjutit någon ännu. Känns lite konstigt tycker jag att jaga på ett naturreservat, var om någonstans borde vargarna få vara om inte där? Vem jagar i en population som uppgår till endast 200 djur? Finns ingen riktig jägare som skulle göra något sådant.

Spännande statistik här också, (Källa SVT text och Agria) Antalet hundar som dödas eller skadas av varg i Sverige minskade förra året till 11 från 23 året innan. Samtidigt dödades eller skadades 93 hundar av vildsvin under 2010. Den vanligaste orsaken till dödsfall och skador bland hundar är trafiken med 713 anmälningar i fjol. Tolv hundar blev….skjutna.

De är lättledda vissa jägare när de läser jakttidningar (gör jag med, men med eftertanke och granskande av fakta) och varje gång en varg skadar något djur står det i tidningen men när andra djur skadar eller dödar hundar står det inget för att man vill hetsa upp stämningen mot vargen. Inte heller står det om alla hundar som vådaskjuts till döds av jägarna själva eller om drunkningsolyckor och det står heller inget om hur många som dör en säker död i trafiken.