<!–
WriteFlash('’);
//–>

Två bröder på fel sida gränsen. I ett krig som aldrig var deras. Filmen Gränsen var grym! En ovanligt trovärdig krigsskildring. Klart sevärd. Faktum är att nästan 300 svenska soldater försvann spårlöst under kriget. Det troligaste är att de flesta deserterade då man inte ville gå i krig. Men vad hände med dom andra? Det är där denna historia kommer in i bilden. Tänk om några av dessa soldater faktiskt klev över gränsen och hamnade i en krigssituation, under en tid då Sverige skulle hålla sig utanför kriget till varje pris. Måste ha varit ett spänt läge. Sverige sköt ner 19 stridsflygplan under kriget. 11 tyska och 8 allierade.

Fy.., levde mig in i filmen, har ju själv passerat gränsgatan med skidor precis som dessa grabbar på ungefär samma plats, kände nästan igen skogarna kändes det som. Dock lite lugnare nu än på denna tid. Bilder nedan är från när jag och Holmstrand forcerar gränsgatan i full stridsutrustning, vi slapp dock få Tyskarna efter oss efter att ha varit inne i Norge och vänt.