Med intresse läste jag AN ang. vindkraften. Ingen större överraskning att länsstyrelsen sade nej i första instans till det planerade bygget med tanke på vilken enorm påverkan detta skulle vara på naturen mm och att en sådan utbyggnad inte skulle gå att återställa i framtiden om man skulle vilja. Med förvåning läste jag därefter att Årjängs kommunalråd verkligen vill komma runt detta ändå och kunna bygga där. Kändes nästan som om hon blivit påverkad av någon/något, när hon uttalade sig. Blir ju faktiskt ganska mörkrädd när de som representerar en kommun och en av kommunens absolut största turistattraktioner ÄR just Glaskogen till varje pris vill placera enorma vindkraftverk där och på så sätt ta bort attraktionskraften!

Sen går AN´s report H-Å Henriksson igång med sitt resonemang kring vindkraft i H-Å miljötänk och H-Å är säkert en klok man men när det gäller vindkraften på Glaskogen så har han nog missförstått lite. Det handlar inte om att folk inte vill ha vindkraft för det vill man säkert eftersom det är miljövänligt osv. Det hela handlar om att vi SKALL bygga vindkraft där orörd natur eller ödemarksliknande och unika skogsmiljöer finns!? Bygg vindkraft för all del men bygg det där människan redan förstört och påverkat, i närheten av städer, vägar, enorma åkrar osv. Men bygg inte där skogs eller fjällmiljön finns, på de få otillgängliga platser som ännu finns, det är just detta som gör vårt land unikt och detta som kommer vara än viktigare i framtiden. Gårdagen spenderades i Karlstad på Länsdans. En typ av dans som är till för alla, oavsett funktionshinder och brukar vara riktigt trevligt. Glädjen som de visar på dessa danser borde vi ta efter. Vi har så otroligt mycket vi kan lära oss av dessa människor.

Bästa kommentaren på dansen – två killar med downs syndrom pratar om djupa saker: -Vad gör du om djävulen kommer? –Sätter en raket i rava på´n! Svaret var ju helt självklart. Det kallar jag problemlösning om något…