Tredje delen av Hiernmannen gick vid Gränssjön på Finnskogen i närheten av Glaskogens naturreservat. Var rätt seg av hårda dagar med stenlyftning (upp till 150 kg sten, så det blev fina marklyft) och skottning av singel, samt lite träning. Hoppades ändå kunna vara med i täten. Ganska snart visade sig Håkan Andersson från Västerås OK och tidigare OK Mangen att han var pigg för dagen och drog till 2:an och 3:an. Björn Andersson gjorde också comeback i de västvärmländska skogarna och missade precis spurtpriset till kontroll 1.Hade fullt upp med att hänga med så jag kunde inte direkt vara med och styra orienteringen. Andreas verkade heller inte ha sin piggaste dag så han drog inte heller. Mellan 3:an och 4:an kom ett gigantiskt berg i vägen så där fastnade jag och Håkan medans Andreas och Magnus Nordström gick runt höger vilket lönade sig då vi var ganska långt efter vid kontroll 4:a. (Blir intressant att se på sträcktiderna senare) Håkan körde sedan hårt och vi kommer ikapp till 6:an igen efter ganska bra löpning. Vid sista kontrollen missade jag kontrollen lite och kom in sist till den och jag läste även som att vi hade en kontroll kvar men väl uppe på vägen så fattade jag att det var målspurten som var kvar så jag varken orkade eller hann ikapp Håkan och Andreas som fått en lucka. Klart rättvist resultat och jag var nöjd att jag orkade följa hela vägen i ganska bra tempo med en sliten kropp.

Karta härFör några helger sen arrangerades även första upplagan av Värmskogsloppet. En ganska kuperad bana på 6 km med en rejäl uppförsbacke mitt på banan. Den var riktigt lång och stundtals ganska brant på en skogsbilväg. Var trött så jag hade ingen bra känsla i kroppen men lyckades skapa en lucka efter backen så jag var först till målet. Tvåa var starke orienteraren Fredrik Nordström, trea och den som imponerade mest blev Fallskärmsjägarinstruktören och hobbyskogsarbetaren Anders Frykblom.1. Lars-Olov Gävert 20.18
2. Fredrik Nordström 20.59
3. Anders Frykblom 21.07
4. Erik Nordlöf 22.35 5. Lars Olsson 22.49
6. Henrik Nilsson 23.46
7. Niklas Malmbom 24.03
8. Anders Wilhelmsson 24.32
9. Viktor Kolberg 24.53 10. Johan Hjärt 25.38

Frykblom är nog den genom tiderna med mest allround fysik i Arvika. Han tränar inte mkt men har 90 kg muskler, springer ganska fort och är grymt stark i arbete, främst då i skogen. Har varit med honom ibland så jag vet hur han kan jobba. En riktig hårding.

I helgen arrangeras Arvika Enervit Triathlon. På lördagen klockan 18.00 kör vi en stafett med sim, cykel och löpning där jag kör löpsträckan. Vi blev 3:a ifjol och laget är minst lika bra i år så hoppas på det bästa.