Kanske inte så konstigt att jag tyckt mig vara seg när jag försökt att prestera fysiskt. Provsvar visar bl.a. att jag har tömda depåer av järn. Även HB-värdet var lägre än någonsin och när själva depåjärnet blir dåligt så har det gått ganska långt. Så min känsla av att syreupptaget var riktigt dåligt visar sig stämma. Järnbrist ger en försämrad syreupptagningsförmåga och fysisk prestationsförmåga. Tyvärr bromsade jag inte i tid så i minst 2 mån får jag enligt läkaren käka järntabletter tills nivåerna kommer upp på rätt nivå igen. Känns töligt och mantrat ”lyssna på kroppen” ljuder i min hjärna. Egentligen förstod jag redan i början på sommarn att nått var fel men gjorde inget åt det utan trodde och hoppades det skulle ordna sig.

Så nu är det lugna puckar som gäller. Får finna mig i att vara publik på några tävligar och syssla med friluftsliv ett tag framöver.