Nattorientering i Norge igår en bit ovanför Austmarka i djupaste urskogen/Finnskogen. Började mindre bra med att vi missade starten med sådär 10 minuter då vi gjorde första bommen redan i bilen på vägen dit. De andra väntade som tur var snällt på oss så det var bara att köra direkt vi kom fram till starten. För egen del så såg jag inte resultatet som det viktigaste denna kväll då jag redan fått maximalt antal poäng i cupen så jag tog det mest som teknikträning. Och mer krävande tekniskt var nog svårt att hitta. Upplevde att det gick snett hur noga jag än var med riktningen. Var nått helgalet med hela kartan tyckte jag. Var först in till ”boet” efter första gafflingskontrollerna fast jag hade krånglat lite. På väg till nästa blev jag dock helt yr i skallen och fattade ingenting. Sen fortsatte det likadant vid nästan varje kontroll. Gav upp och gick i stort sett runt men missade ändå?! Kom i mål till slut och blev då ganska förvånad att folk som normalt är säkra i skogen på natten hade brutit och flera höll på därute än. Så jag var inne som 3:a och då gav jag ändå bort en placering från sista till mål då jag inte brydde mig om att springa hela vägen. Trodde ju typ att jag var sist.

Efter tävlingen diskuterades det en del och många tyckte det var väldigt konstigt där ute i skogen. Vissa som jag upplever som mkt duktiga i skogen som ritar kartor och annat såg ut som frågetecken. De fattade verkligen ingenting. Alltid lär man sig nått. Ibland är det svårt fast det ser lätt ut…

Som tur var så fanns det våfflor och annat efteråt så det var fint. Pratade med några norska jägare efteråt som berättade att de skjutit en björn på 400?! kg i närheten av Trysil i höst. Lät väl stort tyckte jag, berättade att jag hört att den största de skjutit i Sverige låg runt 340 kg och en de skjutit i Finland hörde jag vägde runt 380 kg så den där bamsen de fällde däruppe måste varit helt enorm. En bjässe. Kanske ingen man vill springa in i sidan på i full fart på väg till näst sista kontrollen.

Karta