Har faktiskt fått in några vanliga längdskidpass på slutet och en del styrka. Körde två pass förra helgen med Fryk och Erik. Ruskigt ovant att staka länge på längdskidor, är ju en helt annan skidåkning än obanad åkning som jag ägnar mig åt där man använder benen mycket mera. Tredubblade dosen träning på ”vanliga” skidor den helgen. Fint. I morse var jag och Nilsson uppe och stakade oss fram under ett fint pass på Byamossarna så jag gick in i energiväggen. Längesen nu så det var skönt att påminnas om hur det kändes. Varghanen (Perry) är mindre rädd att gå över öppna ytor än tiken

Denna helg ägnades en del åt de obanade skidorna och en del spårning. Jonne var med som professionell kaffekokare, åt sig själv. Blev några fina turer. Vi hittade bl.a. spyor med benrester och älghår från en varg som haft allt för bråttom med sin måltid och ett kadaver från en älgkalv. En del har undrat var vargparet kommer ifrån och tiken (Humlan) i paret är sannolikt en ättling till en invandrad varg, men laboratoriet kunde inte säkert fastställa vilket revir hon är född i. Hanen (Perry) är född i Trångreviret i Nordvärmland så han har passerat en hel del fina skogar på vägen.

Har inte blivit några mer grispass med avstängd pannlampa än men funderar på att ta ett ons. el tors. kväll och se om man kan få se storgrisen igen? Här kommer några relevanta artiklar från senaste månaderna:

Artikel AN

Artikel grispasset