Blev också ett Värmskogslopp. Fin miljö med en tuff bana. Tog 1:a platsen men det kändes allt lite segt i benen. Var dock ganska nöjd med genomförandet då jag kämpade på ganska bra trots att jag var ensam större delen av banan. Från klubben på pallen var också Erik tvåa och Frida tog hem damklassen med Maria på tredjeplatsen.Ska försöka summera första delen av säsongens tävlingar. Blev en hel del fler tävlingar än jag räknade med, framförallt i löpning men löpning är så enkelt att ställa upp i, man behöver bara ett par skor och sen är det bara att köra.

Här har jag gjort en ärlig skattning av min form den dagen:

Baksjöloppet 1:a – Form (1-10): Ben 9, Syreupptag 8 (Snö och is. Riktigt bra utförslöpning där jag ökade avståndet mot starke Hallvard)

Korta terräng DM 3:a – Form (1-10) Ben 6, Syreupptag 8 (Bra väder, lite is i skogen. Inte så pigga ben)

10-Mila Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Vanlig 10-Mila natt, lagom. Bästa sträcktid en sträcka)

Valborgsruset Torsby 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Bra väder. Pigg på slutet.)

Krystallmarschen 2:a – Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 9 (Bra väder. Stark i skogen men sämre på hårt underlag.)

Set Sail Trailrunning 1:a – Form (1-10) Ben 9, Syreupptag 9 (Varmt. Stark på slutet. Brutal utförslöpning sista biten.)

Woodjoggen 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Varmt. Hyfsat tryck i kroppen.)

Reg mästerskap Orientering 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Varmt. Taggad men gick på säkerhet och lagom hårt.)

Borejoggen 3:a – Form (1-10) Ben 4, Syreupptag 7 (Varmt. Riktig miss med formen då jag önskat pigga ben men fick precis tvärtom. Gjorde det så taktiskt bra man kan dock så hamna på pallen iaf.)

Arvika Stadslopp 1:a – Form (1-10) Ben 10, Syreupptag 9 (Regn och svalt väder. Pigg, behövde inte ta i utan bara trippade fram. Bra form.)

Myrvarvet 1:a – Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 8 (Varmt. Tung i kroppen.)

Festivalloppet 2:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 7 (Varmt. Ganska ok form men inte så pigga ben. Magproblem sista 3 km.)

Värmskogsloppet 1:a – Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 7 (Varmt och ganska slitigt men trevligt lopp.)

Känns som jag fått ganska bra utdelning på säsongen trots en mindre insats med träning och fokus jämfört med tidigare säsonger. Men är man frisk med bra järnvärde och slipper få håll i tid och otid som jag strulat med de tidigare åren så går det givetvis bättre fast man egentligen är sämre tränad. Nu tycker jag att jag lyft mig några snäpp här alldeles på slutet och i Arvika så sprang jag med kraft som jag kan göra när jag är i gott slag. Formkurvan följer också vissa mönster tycker jag mig se när jag summerar. Nu när jag inte för träningsdagbok (till mångas förskräckelse) så kan det kanske vara nyttigt att se på resultaten och känslan under säsongen på detta sätt.

Framöver blir det mycket orienteringslöpning och mountainbike för att få upp kapaciteten i dessa grenar för höstens tävlingar. Har även några tävlingar där jag bara behöver skor som jag önskar göra bra ifrån mig på. Har chansen att komma med till militär-VM om jag gör en bra halvmara i STHLM i mitten av september så det ska jag försöka satsa på. Ingen aning om vilket resultat jag behöver göra för att få chansen men hoppas få reda på det snart.