<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#3’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#3

Långa Terräng DM avgjordes i Kil (Frykstastugan) precis som Kilterrängen. För herrar seniorer är det 12 000 meter som gäller. Dock slapp vi slalombacken denna gång och det var ju snällt. Startfältet i seniorklassen var riktigt vasst med många bra löpare. Banan som avverkades var en 2 kilometersslinga med 2 stigningar och blandat underlag. En hel del bark som det brukar vara på elljusbanor.

Med tanke på att jag endast fick två dagars återhämtning från 25 kilometers tävlingslöpning så var jag väldigt osäker på hur det skulle kunna gå. Dock har jag på träning tyckt att jag varit lite piggare på slutet. I alla fall var jag det innan långloppet. Starten gick och det blev ganska snabbt en grupp om fem löpare, Henrik Örnstedt, veteranen Leif Sjöström, Jag, Adam Fransson och skidåkaren Bill Impola. Efter några varv så började gruppen splittras och Henrik drog på bra i tät medans jag och Leif sladdade bakom.

Vågade inte gå om Leif fast jag vid tillfället kände mig pigg och med eftertanke var det nog klokt att jag låt bli. Hade jag inte haft långa loppet i kroppen kunde jag ha gjort ett försök men nu var det ett klokt beslut att låta bli. Kände dessutom av lite tendenser till håll så det var säkrast att inte höja tempot det minsta.

Så jag fick ligga kvar avvaktande. Leif drog som ett lok och jag låg som frimärke. Vi passerade tydligen 10 km under 34 min var det någon som sa efteråt. På en terrängbanan som denna är det riktigt bra. I sista backen började det kännas i benen och Leif gjorde en tempoökning. Släppte medvetet 10 meter för att inte stumna. När jag sedan fick se målet så drog jag en spurt och kunde bärga silvret efter segraren Henrik Örnstedt. Leif fick bronset.

Henrik som kanske har sin allra bästa distans i just 12 kilometer terräng vann till slut med dryga 50 sekunder. Han är en imponerande löpare i backar, både upp och ner. Henrik kommer troligtvis tyvärr att trappa ner lite på träningen till nästa säsong berättade han efter loppet. Han har dock lovat att hjälpa mig att se över min träning lite, då den kan styras upp betydligt bättre. Det känns kanon att få lite hjälp med detta.

4:a blev landslagsskidåkaren Bill Impola som ganska nyligen raderade ut Brutalloppet i Torsbys banrekord, med flera minuter. Har hört att han hade 38 minuter. Ingen annan har någonsin varit under 40 minuter på den banan. Grymt!

Jag ger mig själv en (6:a) i form, samma som Kilterrängen. Godkänt!

Resultat Terränglöpning-DM Herrar 12000 meter

1. Henrik Örnstedt IF Göta 40.42

2. Lars-Olof Gävert KFUM Arvika 41.34

3. Leif Sjöström IF Göta 41.36

4. Bill Impola Stjerneskolans IF 41.58

5. Johan Martinsson Stjerneskolans IF 42.00