Alltid kul att springa Häljebodaloppet. Alla som arrangerar loppet och dagen är så positiva och trevliga och det är dessutom en riktigt fin miljö runt omkring alltihop. Blev alltså fjärde raka segern för mig där idag efter loppet som går på grusvägarna och skogstigarna kring Häljebodatrakten. En hel del fler deltagare och i år var det också och mkt mera publik som hejjade på alla efter banan. Det är alltid trevligt. Jonne var bla där med sin familj och hejjade på, det verkar lovande. Tror nog jag kommer se han i träning snart igen om jag känner honom rätt. Han såg sugen ut!

Var lite halvseg på uppvärmningen och tänkte att det kan kanske bli svårt att ”straffa” tiden från ifjol då banan garanterat är mer svårsprungen på leden då det regnat en hel del sista tiden. Så var det också och det gick förmodligen en del tyngre på leden både upp och ner från bergspriset idag jämfört med ifjol då det var riktigt blött på sina håll.

Kände som sagt att dagsformen kanske inte var absolut på topp idag och det tror jag mest berodde på en granne som spelade musik som en galning mellan klockan 02.00 till ca 05.30. Blev inte mkt sömn där. Sådant kan nog ta ner krafterna lite grann men hade ändå vissa förhoppningar att ta fjolårets tid men det fattades alltså 14 sekunder. Tyckte allt jag tog i ganska bra men blev nog lite bekväm då jag blev själv efter sådär 6-700 meter. Kanske lätt det blir så men var allt lite besviken då man alltid vill försöka förbättra sig från år till år. Löpsteget och känslan är också oerhört viktig och det fattades nog en del där idag kände jag men är såklart glad över en ny inteckning i det nya vandringspriset

Efter mig så sprang David Sjögren starkt och tog hem andraplatsen före sin teamkamrat i www.teamactiveski.se Andreas Grann, Sunne. Julhén blev 4:a på debuten i Häljeboda. Han gillade nog stigningen uppför men hade lite kämpigare utför. Frykblom blev 6:a, 4:a ifjol men 2 sekunder under sin fjolårstid. 1, 2 och 3:orna i herr respektive damklassen 2009

Maria sprang riktigt bra och drog ifrån alla andra tjejer klart upp till Bergspriset men sprang därefter fel vid en liten tveksam banmarkering och fick försöka jaga ikapp igen. Lätt att göra det när man kommer i full fart. Hon hann förbi den slutliga trean men klarade inte riktigt att ta ifatt hon som nu vann. Fattades 15 sekunder. Hon såg lite besviken ut när hon gick imål med all rätt..Blogginlägg från fjolårets lopp

Resultat främsta herrar Häljebodaloppet 2009 1. Lars-Olof Gävert 26:30 2. David Sjögren 27:48 3. Andreas Grann 27:55 4. Thomas Julhén 28:22 5. Johan Gärdt 30:07 6. Anders Frykblom 30:09 7. Peter Lindmark 31:16 8. Fredrik Stenebo 31:30

5 snabbaste damerna 2009 1. Britt-Marie Stenseth 36:12 2. Maria Eriksson 36:27 3. Karin Olsson 37:41 4. Jill Nordby 38:01 5. Karin Stenebo 38:36