På söndag går svenska folket ur stugorna för att rösta i val till riksdag, region och kommun. För att ha rösträtt måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen. Är du upptagen i röstlängden och har rösträtt får du ett röstkort hemskickat.

Rösta – det är din demokratiska rättighet!

Ordet demokrati kommer från grekiskan och betyder folkstyre. I regeringsformen, som är en del av grundlagen, står det att all offentlig makt utgår från folket och att folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt.

”All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna” – Regeringsformens portalstadgande lydelse

Det här är första gången jag varit med i en lokal valrörelse. Det har varit många frågor och uppdrag som ska utföras och det har inte varit helt lätt då de flesta i Arvikapartiet jobbar heltid. Jag som stått som nr 1 på Arvikapartiets lista har de flesta jagat extra mycket. Inte helt lätt att hinna med när man har heltidsjobb i Karlstad, familj med två små barn och en hund som ska motioneras. Men jag tycker ändå vi har gjort en del bra saker och vår politik har redan börjat gett resultat vilket känns mycket bra. Detta har även folk som kommit och besökt vår valstuga på torget i Arvika framfört. Har varit givande att prata med folk och fler än jag räknade med har sett att det finns en del problem att ta tag i.

Till valet tog vi fram en folder och Arvikapartiets Folder i PDF-format med delar av partiets politik finns här:

https://www.arvikapartiet.se/wp-content/uploads/2022/09/FolderAApartiet_2022_PDF-web.pdf

Lite om historiken bakom Arvikapartiet

Arvikapartiet startades formellt våren 2021 efter att jag själv hade fått erfara stora brister inom Arvika kommun, som god man, då jag slog larm om allvarliga felaktigheter och missförhållanden hos överförmyndarnämnden i Arvika/Eda. Upptäckten visade sig bara vara toppen av ett isberg. Det som framkommit berodde på något helt annat än enkom slarv och inkompetens. En utbredd mentalitet, en form av tystnadskultur var tydlig, där problemen var politiska och de sträckte sig över flera delar av kommunens verksamhet.

Arvikapartiet anser att ett lokalt parti behövs i Arvika, eftersom de lokala frågorna behöver syresättas bättre, där fokus skall ligga på mer öppenhet och en förstärkt demokrati över hela den politiska linjen i kommunen. Det är en ny tid nu. Då krävs det en förändring.

Arvikapartiet anser sig ha en större handlingsfrihet i de lokala frågorna än de etablerade partierna, eftersom dessa i grund och botten följer de centrala riktlinjer som styr deras nationella politik. Arvikapartiet ska agera kvickt och konkret. För Arvikabornas bästa.

Artikel om Arvikapartiets uppkomst: https://www.arvikapartiet.se/wp-content/uploads/2022/09/Sa-foddes-det-forsta-lokala-partiet-i-Arvika-2.pdf

Det är dags att politiken i Arvika arbetar aktivt för kommunens invånare; inte tvärtom.