Inlägget ovan delades på Facebook 22 oktober 2019. Några kommentarer av att det inte alls var så utan det skulle vara ”Fake News…” eller ”Det är dock inte Ryssland, det är USA. Sverige är en puppet nation för USA. Ryssland har vi inget att oroa oss över.” Vad ska man säga? Intressant i vart fall att KGB´s propaganda från deras gamla instruktionsmanual gick igen i kommentarsfältet; att helt enkelt måla ut USA som den största faran.

Lyssna i videon nedan vad Gudrun Persson, forskningsledare Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) , säger om Fredlig samexistens mellan Ryssland och Europa– är det möjligt?

Den här texten från Anders Dybelius vid Jönköpings Universitet är också mycket läsvärd för en sammanfattning av Rysslands historia när det gäller statlig våldsanvändning:

”Ryssland – en annorlunda historia Våld, våld och våld – igår och idag!”

https://ju.se/portal/vertikals/blogs/anders-dybelius/bloggposter/2022-04-13-ryssland—en-annorlunda-historia.html?fbclid=IwAR0HSQ83E1UtJieJvW0jR8lySGu-HMqr8XybJo8nCfpSj34S4e-e33RsebI

Historien går igen.

Värt att lyssna även på Säpo-chefen Charlotte Von Essen som uppmanar till ”särskild uppmärksamhet” inom tre olika sektorer: ”- Det handlar om telekommunikation, elförsörjning och transporter av kritisk materiel.”

Säpo-chefen: Ryskt spionage mot Sverige kommer att öka